12 de juliol de 2020 12/7/20

L'exposició 'Vicente Rodes Aries. L'estudi del natural' ha sigut visitada per més de 36.000 persones

L'exposició 'Vicente Rodes Aries. L'estudi del natural' ha sigut visitada per més de 36.000 persones - (foto 1)
  • S'ha exposat al Museu de Belles Arts de València des del 20 de juny al 8 de setembre

L'exposició 'Vicente Rodes Aries. L'estudi del natural: de l'acadèmia al romanticisme' que ha estat exposada al Museu de Belles Arts de València del 20 de juny al 8 de setembre, ha sigut visitada per 36.241 visitants.

L'exposició ha estat coordinada i impulsada pel Consorci de Museus amb l'objectiu de reconéixer la figura del pintor alacantí especialitzat en el retrat al pastel i que va retratar la burgesia valenciana i catalana de començaments del segle XIX.

En el discurs expositiu es reflectix la investigació que han realitzat els professors Sergio Pascual i Pilar Tébar, comissaris de la mostra. Va començar exhibint-se en 2018 al Museu de Belles Arts de Castelló, posteriorment va recalar al Museu de Valls de Tarragona i des del mes de juny passat estava al Museu de Belles Arts de València. Continuarà la seua itinerància al Museu de Belles Arts d'Alacant durant el mes d'octubre.

En cada una de les seus en què s'exposa s'incorpora nova obra, dibuixos preparatoris i pastels, així com documentació aportada per la família, que conformen un estudi i una presentació molt completa de tota la trajectòria de l'artista.

Entre les novetats que es van mostrar a València, destacava la incorporació del retrat del general Francisco Javier Castaños de Vicente López. La figura de Castaños i el seu caràcter militar va ser registrada en nombrosos retrats de l'època. El general espanyol va ser igualment retratat per Rodes, anys abans, la qual cosa demostra la consideració i el reconeixement que va tindre el pintor alacantí en la seua època.

És l'exposició més important dedicada a Vicente Rodes fins al moment, que mostra la qualitat de la seua obra i la seua relació i influència en l'esdevindre històric de la València i la Barcelona de l'època.

Pujar