25 de juny de 2019 25/6/19

L'exposició de Sorolla i el seu temps duplica els visitants al Museu de Belles Arts de València

L'exposició de Sorolla i el seu temps duplica els visitants al Museu de Belles Arts de València - (foto 1)

L'exposició 'L'inici de la pintura moderna a Espanya: Sorolla i el seu temps' està sent un reclam de visitants per al Museu de Belles Arts de València. Els i les visitants que han passat ja per les noves sales de la V fase per a veure Sorolla i els pintors amb qui va coincidir durant la seua vida són 21.770 persones en un mes. 

L'exposició es va obrir el passat dia 12 de març i romandrà oberta fins al mes d'agost de 2020. Està ubicada a les noves sales acabades d'estrenar del museu que estan dedicades a la pintura d'artistes valencians del segle XIX i XX, un període pictòric que es pot tornar a contemplar al museu. 

Són fons propis del Museu de Belles Arts que embasten el relat de l'exposició que s'inicia amb els artistes que triomfaven quan Sorolla comença a pintar, els seus mestres a l'Escola de Belles Arts de San Carlos, els amics de l'artista, els seus deixebles directes i conclou amb l'escola de seguidors del seu estil, anomenats sorollistes i postsorollistes. 

Es poden contemplar els quadres 'Amor de mare', de Muñoz Degraín, 'Retrat de Valentina Navarro', esposa del pintor Cecilio Pla, 'Comtessa de Trenor' i 'Retrat del jove Federico Vañó', d'Ignacio Pinazo Camarlench, i 'Retrat de la senyora María Millán', de José Mongrell. També estan presents els pintors de realisme social com Antonio Fillol amb 'El sàtir', 'Després de la contesa' i 'L'amo'; Horacio Ferrer amb 'Mare Terra' i Ricardo Verde amb 'Labors de camp'. 

En la primera planta de l'edifici es dedica una sala a l'obra de Joaquim Sorolla, on s'exposaran els quadres de l'artista que posseeix el museu: 'Marina', 'Gropa Valenciana', 'Clotilde contemplant la Venus de Milo', 'Els iaios dels meus fills', 'Platja de València' i 'Lucrecia Arana', entre altres. 

Amb Joaquim Sorolla s'inicia la pintura moderna a Espanya proporcionant una imatge del nostre país alegre, vital, lluminós i optimista. La seua obra va generar un corrent pictòric denominat 'sorollisme' caracteritzat per obres realitzades a l'aire lliure, amb escenes de platges mediterrànies i vestits típics tradicionals. 

El Museu de Belles Arts roman obert aquesta Setmana Santa en l'horari habitual durant tots els dies, excepte el dilluns 22, que estarà tancat. A més de l'exposició de Sorolla es pot visitar la col·lecció permanent i l'exposició 'Picasso-Cela: dibuixos, escrits i ceràmiques. Col·lecció Gabarrón'.