4 de juny de 2020 4/6/20

L'EMT hauria ocultat una despesa de 8.000 euros destinat a col·locar escuts de metall en les jardineres de la Plaça

L'EMT hauria ocultat una despesa de 8.000 euros destinat a col·locar escuts de metall en les jardineres de la Plaça - (foto 1)
  • El Partit Popular denúncia que una vegada adjudicades les obres es va modificar el contracte una vegada ja adjudiques les obres de conversió en zona de vianants

El Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de València ha denunciat aquest dimecres un nou modificat en les obres de conversió en zona de vianants de la Plaça de l'Ajuntament. Es tractaria d'una modificació en un dels contractes duta a terme una vegada adjudicades les obres i que suposa una inversió de 8.000 euros per a col·locar escuts de metall en les jardineres.

Segons ha denunciat el regidor Carlos Mundina, el gerent de l'EMT una vegada adjudicades les obres “ha resolt una modificació del contracte per a canviar els escuts que havia d'anar com a logotip en les pròpies jardineres per a fer-ho en metall amb un cost de més de 8.000 euros”. Una decisió que hauria sigut ocultada als consellers del PP quan se'ls va donar accés a l'expedient de contractació de les obres de la plaça.

“No sabem el motiu pel qual aquest modificat de més de 8.000 euros no formava part de la documentació que se'ns va donar de l'expedient i volem saber si va ser una distracció o realment va haver-hi una intencionalitat d'amagar aquest canvi en el contracte” explica Mundina

En aquesta línia, els populars denuncien que aquest nou encàrrec “es va fer en temps rècord” perquè només van tardar un parell de dies a estar llestos. “Una nova contractació i execució expressa com ho va ser la contractació del projecte”.

Antifrau

El PP, tal com va anunciar ahir la portaveu María José Catalá, portarà a l'Agència Valenciana Antifrau la contractació del projecte de conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament “pels dubtes d'aquesta”, ja que apunten es va fer en tres dies, i només es va convidar a una empresa a realitzar-la quan la instrucció sobre la Llei de Contractes Públics en relació als contractes menors, diu que cal sol·licitar tres pressupostos.

Des del PP també s'aquesta estudiant poder posar en mans de la Fiscalia tot l'expedient.

Pujar