elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Autoritat Portuària de València invertirà en els seus tres ports més de 233 milions fins a 2020

L'Autoritat Portuària de València invertirà en els seus tres ports més de 233 milions fins a 2020

    El Pla d'empresa aprovat en l'últim Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de València contempla inversions en els seus tres ports de 56,19 milions d'euros durant l'exercici 2017 i preveu invertir més de 177 milions d'euros durant el període 2018-2020.

    Port de València

    Per recintes, l'Autoritat Portuària de València invertirà 35,44 milions d'euros en el port de València en 2017. D'ells, destaca una partida de 25,55 milions d'euros per a la generació i condicionament de noves atracades i superfícies. En concret, està previst invertir 18,5 milions d'euros per al dragatge de les dàrsenes Príncep Felipe i Llevant i la millora dels calats dels molls Príncep Felipe, Llevant i transversal de Costa. Aquestes actuacions permetran incrementar el calat de les tres terminals de València fins a una cota de 18 metres i convertiran al recinte en el primer del Mediterrani a estar adaptat íntegrament per a atendre la nova generació de bucs portacontenidors, caracteritzats per transportar més de 18.000 TEU. Així mateix, dins d'aquestes partides, l'APV contempla invertir 3,7 milions per a la pavimentació de l'antiga terminal de granels en 2017. D'acord amb el Pla d'empresa, a més d'aquesta inversió inicial, l'APV dedicarà 9 milions d'euros més fins a 2020 per a culminar algunes d'aquestes obres que es desenvoluparan gradualment.

    Pel que fa a la millora dels accessos, el Pla d'empresa 2017 contempla 1,7 milions d'euros d'inversió per a actuacions en matèria d'accessibilitat viària al port de València, entre les quals s'inclouen obres com la prolongació del vial de l'ampliació sud i el nou accés al moll de creuers i depot.

    En matèria de ferrocarril, l'APV destinarà 3 milions d'euros en 2017 per a la remodelació de la terminal ferroviària del Moll Príncep Felipe i la seua adaptació a l'ample UIC. Aquesta actuació, que tindrà la seua continuïtat en la remodelació i adaptació UIC de la xarxa viària entre el Moll de Ponent i Molls de Costa i de Llevant, requerirà inversions per valor de 52 milions d'euros fins a 2020.

    D'altra banda, d'acord amb el Pla d'empresa, durant 2017 es destinaran 3 milions d'euros per a l'inici de la nova terminal marítima de creuers que anirà emplaçada en l'ampliació nord del port de València. Està previst que la nova terminal reba 12 milions d'euros més fins a 2019, data en la qual culminarà l'obra.

    Port de Sagunt

    Quant al port de Sagunt, el Pla d'empresa 2017 aprovat pel Consell d'Administració de l'APV contempla destinar aquest exercici prop de 6,3 milions d'euros al recinte del Camp de Morvedre i al voltant de 38 milions d'euros més fins a 2020.

    Aquestes inversions es concreten en partides com els 1,3 milions d'euros per a la pavimentació del Moll Nord-est, 1 milió d'euros per a la construcció d'un edifici de magatzem auxiliar i l'ampliació de les oficines de l'APV, o els 3,1 milions d'euros (1,5 milions d'euros en 2017 i 1,6 milions en 2018) per a la construcció del nou Centre d'Inspecció Fronterera de Sagunt. Aquesta instal·lació permetrà incrementar la competitivitat del recinte en ampliar el control de mercaderies a les de procedència animal. Des del nou punt d'inspecció, el Ministeri de Sanitat, Agricultura, Indústria i Comerç efectuarà els controls sanitaris, veterinaris i fitosanitaris pertinents a totes les mercaderies importades a la Unió Europea. Finalment, el Pla també destina 1 milió d'euros per a l'accés ferroviari al port de Sagunt. En aquesta línia, l'APV ja ha registrat inversions per valor de 28,3 milions d'euros per als tres exercicis següents.

    Port de Gandia

    El Port de Gandia, per la seua banda, rebrà en 2017 inversions per un import global d'1,9 milions d'euros. Per al recinte de la Safor s'han contemplat partides com 727.000 euros per al condicionament del dic Nord del port que permetran culminar el passeig de l'escullera de la localitat, 391.000 euros per a la reordenació de la zona sud i ampliació de la Llotja i 200.000 euros més per al dragatge del canal d'entrada a l'enclavament portuari.

    Així mateix, fins a 2020, el Pla d'empresa de l'APV preveu invertir 11 milions d'euros més. Durant aquest període les principals inversions es repartiran entre nous accessos per carretera i obres contemplades en el Pla Director de Gandia, com les previstes al recinte i atracada del Moll Serpis.

    Pujar