29 de novembre de 2020 29/11/20

L’alcalde destaca la importància de la teràpia musical per a ajudar els malalts d’Alzheimer

L’alcalde destaca la importància de la teràpia musical per a ajudar els malalts d’Alzheimer - (foto 1)
  • El cor Les Veus de la Memòria ha actuat a l’Ajuntament dins del cicle Concerts dels Dijous

El Saló de Cristall del Consistori ha acollit este matí un concert oferit pel cor Les Veus de la Memòria, una agrupació musical integrada per persones amb la malaltia d’Alzheimer pertanyents a l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de València (AFAV). Este recital, dirigit per Soledad Corachán i Jorge Sánchez, s’emmarca en el cicle dels Concerts dels Dijous, actuacions que l’Ajuntament programa per a tota la ciutadania.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha saludat este matí els membres del cor i ha destacat que «esta actuació té un gran significat per a nosaltres, ja que, d’alguna manera, l’Ajuntament està col·laborant amb la teràpia d’esta malaltia i pensem que és molt important. En estos moments, esta malaltia està augmentant, com l’edat mitjana de les persones, i per això, la teràpia musical és una de les solucions més importants, amb la qual volem col·laborar i ajudar».

Entre les peces que ha interpretat el cor està l’havanera A tu lado; Compadre Guilleri, Io sono un bambino i La vita è bella, de Nicola Piovani; Volver, de Carlos Gardel; Sevilla, de Miguel Bosé; Inolvidable, de Kayla Blackburn, Lyzz Zinn i Laura Beele, i Mamma Mia, d’ABBA. Com a pianista estarà David Barberá i com a percussionista, Roberto Moreno.

COR LES VEUS DE LA MEMÒRIA

El cor Les Veus de la Memòria sorgix a principi de febrer de 2010 a iniciativa d’una estudiant que estava realitzant les seues pràctiques a AFAV i, en col·laboració amb el terapeuta musical del centre, comencen a formar el cor. Així mateix, els beneficis per als malalts que hi participen són nombrosos: estan més actius, amb millor humor, es treballa la memòria, el llenguatge, l’atenció i el ritme.

 Fins al moment ha oferit més de cinquanta concerts i està integrat per quaranta-huit malalts amb edats que van des dels 55 fins als 92 anys. Tots són usuaris del centre de dia de l’associació i es troben en estadis inicials i moderats de la malaltia, fins i tot algun dels integrants està ja en estadis avançats.

Les persones responsables del cor en este moment són la musicoterapeuta Soledad Corachán i el codirector Jorge Sánchez. Els assajos estan establits dins de les activitats del centre de dia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de València, i assagen una o dos voltes a la setmana. A més, tenen sessions de musicoteràpia tots els dies.

Pujar