elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L´Ajuntamet aprova col.laborar amb l´Institut Valencià de Cultura i amb la Universitat Internacional Menéndez Pelayo

    La portaveu i vicealcaldessa Sandra Gómez ha explicat este divendres els detalls de dos convenis aprovats per la Junta de Govern, relacionats amb el foment de la cultura. Es tracta de sengles acords amb la Universitat Internacional Menéndez Pelayo i amb l'Institut Valencià de Cultura.

    En primer lloc, s'ha aprovat un acord amb la Universitat Internacional Menéndez Pelayo per a la col·laboració enguany entre esta entitat i l'Ajuntament en la promoció i difusió de les activitats que duu a terme la UIMP de València. Així mateix, l'Ajuntament i l'Institut Valencià de Cultura portaran endavant també un conveni de col·laboració, aprovat hui per la Junta, en este cas per a la realització del XXXIV Festival Internacional de Cinema València-Cinema Jove. L'Ajuntament de València cedirà espai i mobiliari públic per a la promoció del festival cinematogràfic, així com un lloc d'ús anual per a la coordinació i programació de la convocatòria.

    Tal com ha explicat Sandra Gómez, «la cultura és un sector d'importància fonamental que ens definix i ens atorga un relat com a ciutat, però a més constituix un motor principal de desenvolupament econòmic».

    RENOVACIÓ DEL PARC MÒBIL DE LA POLICIA LOCAL

    Durant la reunió de la Junta, s'ha aprovat també l'adquisició en propietat de 29 motocicletes per a la Policia Local, de les que es disposava fins ara mitjançant contracte de renting. La mesura s'emmarca en l'aposta del Govern local per ampliar el parc mòbil de la Policia Local, «que venia molt minvat dels anteriors governs, i que volem revertir per dotar a la nostra Policia dels mitjans materials i els recursos necessaris per a poder actuar amb tota l'eficàcia i excel·lència», ha assegurat la portaveu i vicealcaldessa.

    Finalment, la Junta ha aprovat una addenda al Pacte per l'Ocupació, al qual l'Ajuntament aportarà 456.000 euros per continuar les labors de millora de l'ocupació i de les oportunitats laborals que, com ha subratllat Gómez, «van experimentar un notable impuls en el mandat passat, que està donant el seu fruit com es reflectix en el fet que València va ser l'any passat la primera entre les grans ciutats en generar ocupació».

    Després d'exposar els assumptes abordats per la Junta, Sandra Gómez ha contestat les preguntes dels informadors sobre les retribucions econòmiques de la Corporació. Gómez ha negat taxativament que s'haja «cobrat o aprovat cap complement il·legal en este Ajuntament», i ha explicat que el barem retributiu que va funcionar el passat mandat per a tota la Corporació «és completament legal, tal com diu l'Informe de la Intervenció General de l'Ajuntament de València». Este informe està fiscalitzat de conformitat, i va ser aprovat pel Ple en 2015 amb la signatura del Secretari del Ple.

    DEDICACIÓ TOTAL I PARCIAL

    No obstant això, per al mandat que arranca ara, el Govern ha optat per «una decisió política, que ens sembla la més lògica, raonable i que estan fent la resta de ciutats de diferent color, partit i signe polític de tota Espanya», ha afegit: «i és que, lògicament, siguen els regidors que estan en el govern i tenen la responsabilitat de gestionar, els qui tinguen la dedicació total».

    Gómez ha recordat que esta situació és fruit de l'aplicació de la legislació impulsada el seu moment pel ministre Montoro, i ha criticat a l'oposició per «intentar generar conflicte davant una situació que per a ells és incòmoda», però ha recordat que les i els edils que tenen dedicació parcial en este Ajuntament «cobren el 90% del sou d'un regidor amb dedicació total, és a dir, una retribució de 63.000 euros anuals». «És este salari insuficient per a dedicar-se a temps parcial al treball a  l’Ajuntament?», ha conclòs

    Pujar