elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de València licita l'adquisició de màquines de recompensa per al reciclatge d'envasos

L'Ajuntament de València licita l'adquisició de màquines de recompensa per al reciclatge d'envasos
  • El consistori aprova el plec de prescripcions tècniques per a la contractació del subministrament i instal·lació de les màquines

L’Ajuntament de València ha aprovat el plec de prescripcions tècniques per a la contractació del subministrament i instal·lació de màquines compactadores de recollida de botelles i pots envasos de begudes amb sistema de recompenses. Per tant, es posa en marxa la licitació del projecte. Es tracta, ha explicat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, d'una iniciativa de foment del reciclatge que va ser aprovada per la ciutadania en el marc dels Pressupostos Participatius Decidim VLC.

“El projecte forma part i és resultat dels Pressupostos Participatius de l'Ajuntament, en els quals la ciutadania dels barris de València va votar l'adquisició de màquines per a obtindre recompenses a través del reciclatge”, ha explicat el vicealcalde. Tal com ha assenyalat Campillo, “es tracta d'una actuació que ens ve molt bé perquè ja tenim implementat un nou sistema de premis al reciclatge, que ha impulsat Ecoembes a través del projecte Reciclós”. “A més –ha recordat el vicealcalde- el govern espanyol també ha anunciat que en breu s'implantarà un sistema de SDDR, Sistema de Planificació per Resultats, en tot l'Estat, per la qual cosa estes màquines estaran ja preparades per a poder realitzar correctament el servici”.

Campillo també ha destacat que el plec de condicions estableix que les màquines seran de propietat municipal, a diferència de les actuals, que pertanyen a Ecoembes. Així mateix, l'Ajuntament tindrà la potestat de decidir quin tipus de recompensa es podrà aplicar per a premiar que la gent recicle correctament els envasos.

El contracte a realitzar serà per al subministrament i instal·lació de l'equipament de màquines compactadores de recollida de botelles i pots envasos de begudes amb sistema de recompenses personals i incentius col·lectius, que es disposaran en els edificis i dependències municipals dels barris i pobles de València. El plec de condicions detalla les mesures, capacitats i característiques d'estes màquines.

Les màquines hauran de disposar d'un sistema operatiu informàtic CentOS versió 7 o un altre compatible, pantalla tàctil per a informació i interacció amb l'usuari de grandària superior a 21 polzada (diagonal del rectangle) i comunicació visual de codis QR; i sistema de comunicació amb internet mòbil de dades 3G/4G, i fixa per cable de xarxa del tipus Ethernet. A més, s'assenyala que la interfície amb l'usuari serà en diverses llengües i idiomes: valencià, castellà, anglés i francés.

Així mateix, les màquines hauran de comptar amb un sistema d'introducció de les botelles i pots segura per a l'usuari que, a més, realitze la lectura del codi de barres de l'envàs propi; i tindran capacitat per a emmagatzemar entre operacions de buidatge de l'interior un mínim de 1.000 unitats d'envasos. La velocitat d'introducció, lectura i acceptació d'envasos serà superior a 30 botelles o llandes per minut. L'acceptació es basarà en un llistat actualitzat de codis de barres.

Altres requisits que s'exigeixen són que les màquines disposen de sistemes de reconeixement de pes i calibre, detector de material (metalls i plàstics), compactació d'envasos (no triturador), sensor i avís d'ompliment, sistema d'avisos automàtics per al manteniment i mostra de QR en pantalla per a obtenció d'incentius. Així mateix, entre altres exigències, hauran de ser capaces de rebutjar envasos amb contingut líquid sense buidar. L'Ajuntament determinarà la ubicació de fins a un total de 20 màquines, així com una previsió estimativa de 20 màquines més que pogueren subministrar-se.

El projecte ix a licitació per un import de 160.000 euros (132.231,40€ IVA), i un termini de duració de 3 mesos.

Pujar