24 d’octubre de 2020 24/10/20

L’Ajuntament de València informa dels efectes del cànnabis

L’Ajuntament de València informa dels efectes del cànnabis - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L’Ajuntament de València informa dels efectes del cànnabis - (foto 2)

  L'Ajuntament ha iniciat una campanya informativa per previndre el consum del cànnabis, «una droga il·legal que, tot i que és de les més consumides (principalment entre la població d’edat compresa entre els 15 i els 64 anys), es troba entre les menys conegudes i, al mateix temps, entre les més tolerades per la societat». D'esta manera, la regidora de Sanitat i Salut, Maite Girau, ha presentat hui l'esmentada campanya desenvolupada en el marc del Pla Municipal de Drogodependències (PDM) «perquè tots reflexionen sobre què és realment el cànnabis i quins efectes té sobre les persones».

  La regidora ha explicat que la campanya «Et sona?» està dirigida tant a professionals que treballen al món de les drogodependències com al professorat, alumnat i familiars dels centres educatius de València. Per arribar a tots s’han editat tres vídeos «amb informació tècnica i veraç sobre  el que a la gent li sona com una diversió que proporciona benestar i que, a més, és natural i saludable perquè es útil per calmar malalties».

  Esta informació també es pot consultar en la web municipal, en un llibre editat al respecte, sobre el Sistema Endocannabinoide, i en cartelleria i fullets que es distribuiran per la ciutat amb la finalitat d'invitar a la reflexió sobre, per exemple, «els nous xamans o l'evolució del cultiu de la marihuana des del moviment hippie fins al capitalisme transgènic i el negoci que este suposa per algunes empreses».

  La campanya també es farà en totes les xarxes socials: Instagram, Twitter, Facebook, Youtube..., perquè arribe a tota la població, ja que, segons les dades aportades per l'edil, «un 35,2% de la societat consumix cànnabis amb certa freqüència».

  «Les persones d'edat compresa entre els 15 i els 24 anys, el consum és més intens», ha continuat Maite Girau, qui ha alertat que la població que consumix amb freqüència necessita tractament i, de fet acudixen a las Unitats de Crònics Aguditzats (UCA).

   

  Pujar