elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de València impulsa el projecte Dones Grandioses per a posar en valor a les dones majors de 60 anys

L'Ajuntament de València impulsa el projecte Dones Grandioses per a posar en valor a les dones majors de 60 anys
  • Estan previstos diversos tallers que es desenvoluparan en cinc Centres Municipals d'Activitats per a Persones Majors

La regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha mostrat la seua satisfacció en la presentació del projecte “perquè posarem el focus a valorar a les dones majors de 60 anys que tant han aportat a la nostra societat. Som conscients de les situacions de desigualtat de les dones majors, de les veus silenciades i és la nostra responsabilitat com a institució pública establir mesures correctores”. Es posaran en marxa diversos tallers centrats en cinc grans àrees: l'assertivitat, l'autocura, la detecció de la violència amagada, el lideratge i el fenomen de la solitud compartida, especialment després de la pandèmia de la covid. Els tallers es desenvoluparan en dos fases durant els mesos de maig-juny la primera i al setembre-desembre la segona.

Lucía Beamud ha explicat que encara que més de la meitat de les dones que acudixen als centres per a persones majors són sòcies i dels 50 llocs de presidència que existixen, només 9 estan ocupats per dones. “Per això una de les àrees temàtiques en la qual se centraran els tallers és a enfortir el lideratge de les dones que estan en este grup d'edat”. També es treballarà l'assertivitat, perquè es tracta d'un sector de població “educada en la cura dels altres però no en la cura d'elles mateixes”.

La violència masclista és una altra de les àrees temàtiques que abordaran els tallers. Segons ha afirmat la regidora Lucía Beamud “en este sector de població està amagada i a més s'ha normalitzat en moltes ocasions, no sols la violència física sinó altres qüestions com la violència econòmica també”. En este sentit l’edil ha afegit que es vol involucrar també als homes, especialment a aquells que ocupen les vocalies d'Acció Social d'estos centres, “com a figures clau també per a detectar situacions de vulnerabilitat, entre elles les situacions de violència”.

Un altre dels aspectes que abordaran estos tallers és la forma en la qual la pandèmia de la covid ha afectat les situacions de solitud compartida en este grup de dones. La Regidoria d'Envelliment Actiu ha seleccionat cinc centres per a impartir estos tallers: La Fontsanta, Marxalenes, Castellar-L’Oliveral, Salvador Allende i Monteolivete. Les sessions tindran una duració de dos hores per setmana. Es desenvoluparan en una primera fase entre el 2 de maig i el 23 de juny. La segona fase començarà el 12 de setembre i finalitzarà el 2 de desembre. Els tallers, a més dels continguts teoricopràctics, desenvoluparan dinàmiques grupals per a ajudar les dones a crear vincles de suport.

Amb estos tallers, ha conclòs Lucía Beamud, es complementen altres programes desenvolupats per la regidoria d'Igualtat i Polítiques de gènere i LGTBI que ja van treballar el lideratge de les dones en altres sectors de població.

Pujar