1 d’octubre de 2020 1/10/20

L'Ajuntament de València habilita l'ús del canal per a practicar natació a la platja de la Malva-rosa

L'Ajuntament de València habilita l'ús del canal per a practicar natació a la platja de la Malva-rosa - (foto 1)
  • El canal de natació, de 500 metres de llarg i 50 metres d'ample, es troba a la zona nord d'esta platja

L'Ajuntament de València ha habilitat l'ús del canal per a practicar natació a la platja de la Malva-rosa. Este abalisament, de 500 metres de llarg i 50 d'ample, compta amb l'autorització de la Demarcació de Costes. Este canal va ser inaugurat l'any passat «per a donar resposta a una demanda i reivindicació de banyistes i gent aficionada a la natació perquè puguen entrenar en un entorn privilegiat», segons ha afirmat l'alcalde de València, Joan Ribó.

«El canal de natació afavorix la seguretat de les persones que practiquen natació i eviten, al mateix temps, inconvenients a altres banyistes», ha explicat l'alcalde de València, Joan Ribó. El canal de natació conté diferents senyalitzacions que indiquen una sèrie de recomanacions: no practicar la natació en solitari, utilitzar gorro de gran visibilitat i boia de natació, així com practicar sempre de dia i informar-se amb anterioritat de l'estat de la meteorologia i del mar per a garantir un nivell òptim de seguretat.

A més, també es recomana tindre en compte mesures addicionals per a reclamar l'atenció en cas de perill com un xiulet o portar el mòbil en la boia estanca. Així mateix, tindre el compte el calendari i horari del servici de salvament i socorrisme publicat, respectar en tot moment els senyals de seguretat aquàtica, les recomanació del servici i les banderes de colors. De la mateixa manera també es recomana disposar d'una condició física òptima i un nivell avançat de natació, així com adequar les peces de bany a la temperatura de l'aigua, ja que, per exemple, per davall de 18 graus és aconsellable l'ús del vestit de neopré per a evitar hipotèrmies.

Pujar