1 d’octubre de 2020 1/10/20

L'Ajuntament de València aprova la concessió de llicències per a la construcció de 623 vivendes

  • Estes concessions, aprovades per la Junta de Govern Local del 12 de juliol, suposen quasi el doble de les sol·licitades en tot 2015

«L'Ajuntament de València continua millorant els terminis de concessió de llicències d'obra de nova planta», ha afirmat la regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez. Tan sols en la Junta de Govern Local del passat dia 12 de juliol, es van concedir llicències per a 623 nous vivendes a la ciutat, quasi el doble de les sol·licitades en tot 2015, amb terminis de tramitació que ronden els nou mesos.

La Junta de Govern Local del passat 12 de juliol va aprovar la concessió de llicències per a la construcció de 623 vivendes d'obra nova a la ciutat de València. Diverses promocions que es distribuixen als barris de Patraix (189 vivendes), Malilla (416 vivendes), Algirós (12 vivendes) o Exposició (sis vivendes). «Algunes d'elles amb terminis de tramitació que no arriben als nou mesos», ha explicat Gómez.

«La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana ha millorat el funcionament del servici de llicències urbanístiques en els últims quatre anys amb la incorporació de personal, la reordenació del servici i la simplificació de tràmits. Això ha permés que, pese a l'augment de la càrrega de treball per la millora de la situació econòmica, passant de 329 vivendes sol·licitades en 2015 a 2.990 en 2018, els terminis de concessió no solament no hagen augmentat proporcionalment, sinó que fins i tot hagen millorat», ha argumentat la regidora.

«Cal recordar que els terminis no depenen només de l'Ajuntament, sinó que els projectes entregats estiguen complets i siguen correctes, dins dels terminis d'esmena d'errors per part dels sol·licitants. És per això que s'ha inclòs en la nova Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP) la possibilitat que empreses col·laboradores puguen treballar amb els ajuntaments perquè aqueixa documentació arribe completa i correcta a la primera, reduint així els terminis de tramitació», ha afegit. Esta mesura, juntament amb altres contemplades en la LOTUP, aprovada recentment, començaran en breu a contribuir a millorar els terminis de tramitació.

Pujar