31 de maig de 2020 31/5/20

L'Ajuntament de València aclareix les condicions en les quals es permet nadar en la mar

L'Ajuntament de València aclareix les condicions en les quals es permet nadar en la mar - (foto 1)
  • Només podran banyar-se aquells que vagen a entrenar, encara que no estiguen federats, però en cap cas es permet el bany recreatiu

  • S'autoritzen també els esports de lliscament com paddle surf o caiac

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de València aclareix les condicions en les quals es permet nadar en la mar - (foto 2)
L'Ajuntament de València aclareix les condicions en les quals es permet nadar en la mar - (foto 3)
L'Ajuntament de València aclareix les condicions en les quals es permet nadar en la mar - (foto 4)

L'Ajuntament de València ha aclarit les condicions en les quals es poden practicar esports aquàtics en la mar. Només podran banyar-se aquells que vagen a entrenar, encara que no estiguen federats, però en cap cas es permet el bany recreatiu. Es permet nadar i realitzar esports de lliscament com paddle surf o caiac però s'hauran de fer de manera individual.

A més, la franja horària permesa és entre les 6.00 i les 10.00 AM, fora d'aqueix horari onejarà la bandera roja com fins ara. En cap cas es permet el bany recreatiu i no es podran deixar objectes personals en l'arena. Tampoc es podran utilitzar la dutxa i serà obligatori nadar amb capell i boia de seguretat per a ser visible des de la costa.

“Des d'aquesta setmana els esportistes de lliscament i nadadors de la ciutat de València poden accedir a la mar a practicar esport. Per a garantir la seguretat i que es complisquen les mesures de precaució hem organitzat uns carrils en la mar”, ha detallat la regidor d'Esports, Pilar Bernabé.

Així, per a accedir a la mar s'haurà de fer en les següents entrades: a 200 metres des de l'espigó de la Marina o enfront del Pavelló de la Malva-rosa. En estos accessos hi haurà voluntaris de la Fundació Esportiva Municipal (FDM) per tal de informar a les persones que vulguen realitzar estes pràctiques esportives. “Fora d'este horari segueix prohibit el bany”, ha puntualitzat Bernabé. 

L'Ajuntament aclara que es prohibeix l'intercanvi de qualsevol mena de material entre usuaris de totes les disciplines esportives. Així mateix, s'haurà d'entrar i eixir de la mar de manera independent i, en cas de coincidir amb altres nadadors, s'haurà de respectar la distància de seguretat.

Com no estan permesos els desplaçaments amb cotxe no s'han habilitat les platges de fora del nucli urbà. De fet, la regidor aclareix que està prohibit desplaçar-se en vehicle privat o transport públic per a arribar a la platja.

La regidora d’Esports ha recomanat “tindre present en tot moment que no es permet l'agrupament d'esportistes, tant dins com fora de l'aigua” i també en estecas “queda prohibit l'ús de les dutxes públiques i els vestuaris”.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar