elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’ajuntament treballa en la neteja i retirada d’algues de les platges de València

L’ajuntament treballa en la neteja i retirada d’algues de les platges de València
  MÉS FOTOS
  L’ajuntament treballa en la neteja i retirada d’algues de les platges de València - (foto 2)

  El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que el dispositiu ha comptat amb l’autorització de la Demarcació de Costes i un pressupost de 39.500 euros.

  Els treballs de neteja i recollida d’algues de les platges del nord i sud de València s’han desenvolupat al llarg d’esta setmana. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha assenyalat que en el cas de les platges del sud s’ha coordinat amb el servici de Devesa-Albufera per tal que siga compatible amb la protecció de l’entorn natural.

  La retirada d’estos residus marins s’ha fet tant de manera manual com amb maquinària. El dispositiu ha comptat amb 3 pales carregadores, 2 tragelles i 10 camions. S’han recollit al voltant de 2.050 tones d’algues que s’havien acumulat durant els últims temporals  de pluges. Ara s’han traslladat a un dipòsit temporal en les antigues instal·lacions del Poliesportiu del Saler. Segons ha dit Campillo, «el sistema es molt sostenible perquè a l’hivern s’utilitzen per a la restauració de dunes o de la pròpia franja costera».

  D’altra banda, s’han començat a instal·lar a les platges les papereres ecològiques per facilitar als i les visitants la recollida de residus i el reciclatge.

  «Volem deixar les platges el més netes possibles de cara a les pròximes fases del desconfinament que ja s’està produint a la nostra ciutat i per tant per a que els valencians i valencianes puguen gaudir d’este espai en les millors condicions possibles», ha destacat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo.

  Pujar