elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament presenta el Pla Verd i de la Biodiversitat i el d’Agricultures Urbanes al sector professional a Iberflora

L’Ajuntament presenta el Pla Verd i de la Biodiversitat i el d’Agricultures Urbanes al sector professional a Iberflora
  • El vicealcalde, Sergi Campillo, i el regidor Alejandro Ramon exposen els projectes a les empreses assistents a la fira de jardineria

MÉS FOTOS
L’Ajuntament presenta el Pla Verd i de la Biodiversitat i el d’Agricultures Urbanes al sector professional a Iberflora - (foto 2)

El Pla Verd i de la Biodiversitat, el Pla d’Agricultures Urbanes i la candidatura de València per ser Capital Verda Europea en 2024 han estat protagonistes este dijous de les jornades tècniques sobre naturalització urbana programades a Iberflora, la Fira Internacional de Planta i Flor, Paisatgisme, Tecnologia i Bricojardí. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, i el regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, han exposat els projectes al sector professional assistent al certamen. D’altra banda, l’Ajuntament, junt amb l’organització d’Iberflora, ha lliurat el Premi Ballester Olmos a Pedro José Salvador Palomo, el tècnic municipal que va dirigir l’oficina del Pla Verd als anys 90 i amb el nom del qual passarà a denominar-se el roserar de Vivers en reconeixement a la seua trajectòria.

El consistori ha estat present hui a Iberflora en diversos actes. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha presentat el Pla Verd i de la Biodiversitat de València, “el gran projecte en marxa que és crear una València verda per a tots els ciutadans i ciutadanes”, a les empreses del sector de la jardineria. La ponència ha tingut lloc en el marc de les jornades tècniques sobre naturalització urbana i ciutats resilients en l’horitzó 2030 programades a la fira, en què l’edil també ha posat en valor el treball per convertir la ciutat en Capital Verda Europea en 2024.  

Així mateix, el titular d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, ha detallat el Pla d’Agricultures Urbanes a les empreses participants, l’objectiu del qual és “dinamitzar els horts ja existents i crear-ne de nous en diferents punts de la ciutat, no només en parcs i jardins, sinó també en les terrasses i balcons”. Es pretén, ha manifestat Ramon, “que l’horta torne a penetrar en la trama urbana” davant de la “pressió urbanística de les últimes dècades, que ha anat expulsant els espais agraris cap a la perifèria”.

Premi Ballester Olmos

D’altra banda, l’Ajuntament ha lliurat, junt amb Iberflora, el Premi Ballester Olmos a Pedro José Salvador Palomo. Es tracta “d’un dels tècnics municipals de jardineria més importants, que va coordinar l’elaboració del primer Pla Verd de la ciutat de València, eixe pla que es va quedar en un calaix i que mai va arribar-se a aprovar”, ha indicat el vicealcalde. Campillo ha recordat que es canviarà la denominació del roserar dels Jardins del Real, que actualment es diu Roserar Dr. López Rosat, pel de Roserar Pedro José Salvador Palomo, “per retre-li homenatge a la seua enorme contribució a la infraestructura verda de la nostra ciutat”.

Pujar