18 de gener de 2021 18/1/21

L'Ajuntament paralitza els contractes municipals fins que finalitze la crisi sanitària

L'Ajuntament paralitza els contractes municipals fins que finalitze la crisi sanitària - (foto 1)
  • També els processos selectius de nou personal per a l'administració local

La regidora de Recursos de l’Ajuntament de València ha comunicat la resolució que determina com s’apliquen als servicis municipals, segons la seua catalogació, allò decretat diumenge en la resolució d’Alcaldia sobre la declaració de l’estat d’alarma per part del govern central. En virtut d’esta instrucció tots els processos administratius es paralitzen, incloses les contractacions les tramitacions de les quals hagueren començat i també els processos selectius de nou personal per a l’administració local.

“Són hores de molt de treball per extrapolar a l’àmbit municipal, amb concrecions que són d’interés públic per la seua afecció a la ciutadania, allò que dissabte va dictaminar el govern central en forma de declaració de l’estat d’alarma”, ha explicat Notario, qui ha agraït la comprensió i la col·laboració del personal municipal per poder adaptar l’Ajuntament i els servicis que oferix a la ciutadania el més prompte possible a la nova situació. “Amb estes mesures i moltes altres que estem implementant des del cap de setmana garantim que els servicis públics essencials continuen oferint-se a la ciutadania i que qualsevol necessitat o urgència del veïnat es puga atendre”, ha destacat. En este sentit, ha explicat que els servicis essencials estan garantits permanentment i, si fora necessari, es reforçarien, i ha agraït “la professionalitat i la disposició absoluta dels caps de servici de l’Ajuntament, perquè amb la seua responsabilitat i la seua dedicació la ciutadania pot estar tranquil·la sabent que pot recórrer al seu ajuntament per al que necessite”.

D’una banda, les mesures aplicades suposen que totes les tramitacions administratives per a contractacions municipals, com ara qualsevol licitació de projectes o d’obres, es paralitza i no es reprendrà fins que concloga l’estat d’alarma. Per altre costat, també s’ajornen sine die totes les proves selectives que hi havia en marxa -les de les noves i nous agents i tècnics d’igualtat, les de tècnics de cooperació i les de tècnics de participació ciutadana i transparència- així com la convocatòria de noves places i els procediments de provisió de llocs de treball.

“Segons evolucione la situació actual informarem a la ciutadania de qualsevol novetat al respecte d’estos procediments administratius i les proves selectives”, ha afegit Notario, per a qui “la principal prioritat a hores d’ara és garantir la seguretat i la salut de tota la ciutadania, en general, i també de forma més concreta la de tots els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de València que estan en servicis amb un risc major, per exemple, per existir un contacte amb un major nombre de persones”.

Pujar