30 de setembre de 2020 30/9/20

L’Ajuntament inicia la reforma de la Plaça del Centenar de la Ploma

L’Ajuntament inicia la reforma de la Plaça del Centenar de la Ploma - (foto 1)

  La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha explicat que demà s’inicia la intervenció de reforma en la Plaça del Centenar de la Ploma, en el barri del Carme, entre el carrer de Raga i el carrer de Morella. La intervenció completarà la zona infantil preexistent a la plaça i eliminarà els obstacles existents que hi ha, bàsicament els murs de formigó, amb l’objectiu de facilitar el joc de xiquets i xiquetes en tot l’espai de la zona infantil preexistent.

  La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha dit que «la manca d’espais de joc infantil a Ciutat Vella, és gran. Per això són importants este tipus d’intervencions. Amb l’obra que ara inciem en la plaça del Centenar de la Ploma, més altres previstes o ja realitzades, actuem per reduir este dèficit històric».

  Així, s’ubicarà un multi-joc infantil i un altre individual, amb el corresponent paviment de seguretat. Això, completat amb una font per a beure. D’altra banda, per la zona on s’ubica la intervenció, el Centre Històric de València, se n’hagut d’obtindre l’informe favorable de la comissió municipal de Patrimoni.

  INTERVENCIÓ EN EL GRAN FICUS MONUMENTAL

  La Regidoria de Parcs i Jardins també intervindrà en el Ficus macrophylla monumental que hi ha a la plaça. Es col·locarà una porta que tancarà l’accés a l’espai on es troba el ficus. S’enjardinarà l’espai i es facilitarà, amb elements de protecció, l’arribada de les arrels aèries, ja existents actualment, per ajudar l’arbre a crèixer allunyant-se dels edificis.

  A més, es col·locaran cartells indicatius de les zones de socialització per a gossos més pròximes per a indicar a les persones que tenen gossos on es troben estes instal·lacions.

  Pujar