25 d’octubre de 2020 25/10/20

L'Ajuntament dóna la benvinguda als 292 joves de la 3a edició del programa d'ocupació jove “anem!”

L'Ajuntament dóna la benvinguda als 292 joves de la 3a edició del programa d'ocupació jove “anem!” - (foto 1)
  • Bernabé: “És necessari combatre la desocupació entre els més joves, perquè suposa un dels grans problemes socials”

L'Ajuntament de València ha organitzat hui un acte de benvinguda en el Complex Esportiu de la Petxina per a rebre als 292 joves seleccionats en la tercera edició del programa d'ocupació jove “anem!” (EMCUJU i EMPUJU), iniciativa que oferix un contracte de treball d'un any en les institucions del consistori.

El programa EMCUJU i EMPUJU, que abasta múltiples oficis i titulacions, consistix en oferir una primera experiència laboral a centenars de joves que els permeta obrir-se camí al mercat laboral. De la totalitat de contractes per a esta tercera edició, 137 s'emmarquen dins del programa EMCUJU (titulats universitaris) i 155 al programa EMPUJU.

En termes econòmics, als més de 7 milions d'euros aportats per Labora i el Fons Social Europeu, l'Ajuntament de València suma més de mig milió d'euros de fons propis per a ampliar la convocatòria a més beneficiaris i beneficiàries i arribar a la xifra de 292 contractes.

Segons ha manifestat reiteradament Pilar Bernabé, regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació,  este programa de contractes “és necessari per a combatre la desocupació entre els i les joves, perquè suposa un dels grans problemes socials”. “Un treball digne, decent i de responsabilitat social és fonamental per a projectar-los cap al seu futur. Els que treballem des de les Administracions hem d'assumir conjuntament el compromís de facilitar la seua entrada en el mercat laboral”, incidix.

EVOLUCIÓ PROGRAMA OCUPACIÓ JOVE “ANEM!”

És el tercer any consecutiu que l'àrea d’Ocupació posa en marxa estes accions dirigides a millorar l'ocupabilitat dels i de les joves a la ciutat de València. En els dos primers anys, més de 1.100 persones s'han beneficiat d'una primera experiència laboral en dependències municipals, que sumant esta edició (292), els beneficiaris i les beneficiàries del programa “anem!” són prop de 1.300. De fet, els i les participants de la passada edició, han comptat amb un servici d'orientació laboral personalitzada i gratuïta per a afrontar el seu futur amb major seguretat i confiança.

CURSOS GRATUÏTS D'INGLÉS

Així mateix, cal destacar que dins de la campanya d'accions d'ocupació jove “anem!”, a més dels contractes laborals, sobreix l'aposta del consistori per la formació en idiomes en oferir 560 places per a cursos gratuïts d'anglès, de les quals 360 places són per a cursos intensius.

Pujar