elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament consolida la partida de 400.000 € en ajudes econòmiques per a material escolar en Educació Infantil

L'Ajuntament consolida la partida de 400.000 € en ajudes econòmiques per a material escolar en Educació Infantil
  • El regidor Borja Sanjuán ha assenyalat que esta línia d'ajudes “avança en l'establiment d'una societat d'igualtat d'oportunitats”

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres la convocatòria d'ajudes per a material escolar corresponents al curs 2021-2022, una línia de suport a l'alumnat escolaritzat en el segon cicle d'Educació Infantil en col·legis de titularitat pública de la Generalitat, de la Diputació i col·legis municipals, així com centres que tinguen concertada la prestació de servicis per a l'Educació Infantil de segon cicle.

Tal com ha explicat el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, “en exercicis anteriors, estes ajudes van arribar als 370.000 €, un muntant que es va augmentar en pràcticament en un 10% durant el passat exercici, per a intentar contribuir en un moment complicat com el que estàvem vivint a causa de la covid”. “Ara –ha afegit- hem consolidat esta dotació pressupostària extraordinària en el Pressupost Municipal perquè continue tenint recurrència”.

Sanjuán ha informat sobre els assumptes abordats per la Junta de Govern Local, junt amb el vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, al final de la reunió ordinària de la Junta. L'edil ha destacat esta partida de 400.000 euros, “amb la qual pretenem garantir el dret a tindre material escolar a aquells a xiquets i xiquetes de 3 a 6 anys que, per criteris de renda o circumstàncies familiars especials, tinguen majors dificultats”. “L'objectiu últim –ha subratllat- és que les persones siguen iguals des del principi, que no hi haja gent amb condicions de partida molt superiors a la resta, ja que establir una societat que té a veure amb la meritocràcia és també establir una societat que té a veure amb la igualtat d'oportunitats, i estes ajudes evidentment avancen en eixa direcció”, ha afirmat.

Les ajudes estan destinades a cobrir les despeses de material escolar de l'alumnat escolaritzat en el segon cicle d'Educació Infantil. Es tracta del material necessari per a l'acompliment dels estudis en el centre educatiu, segons les indicacions dels centres, com poden ser llibretes, aquarel·les, colors, llapis o fitxes. Per a la concessió de les ajudes, regulades en règim de concurrència competitiva, es té en compte la renda anual familiar, entre altres criteris com la situació familiar (ser família nombrosa, circumstàncies de diversitat funcional, dependència o violència de gènere, entre altres). S'estableix un import màxim de subvenció de 100 euros per alumne.

El regidor Borja Sanjuán ha informat també de l'aprovació, per part de la Junta de Govern Local, de la resolució de l'informe ambiental i territorial estratègic de la modificació puntual del PGOU per a millorar l'accessibilitat universal i l'eficiència energètica en edificis existents. Es tracta d'una modificació dirigida a introduir en les Normes Urbanístiques algunes determinacions que faciliten la millora de l'accessibilitat i l'eficiència energètica de l'edificació, ha subratllat el regidor.

Ascensors i plaques solars

Entre els nous criteris que s'inclouran en el document figuren alguns recollits en la Llei del Sòl i Rehabilitació Urbana, com per exemple, la possibilitat d'ocupar espais lliures, privats o públics, quan això siga indispensable per a diverses qüestions (com instal·lar ascensors o altres elements relacionats amb l'accessibilitat de les persones), o millorar l'eficiència energètica dels edificis, reduint com a mínim el 30% de la demanda energètica anual destinada a la calefacció o refrigeració de l'edifici. A més, inclou altres modificacions dirigides a facilitar la instal·lació de sistemes per a la captació solar d'energia per a l'autoconsum.

El Pla General d'Ordenació Urbana vigent, i en concret les seues Normes Urbanístiques, no contenen la previsió d'estes situacions, per la qual cosa resulta convenient la seua modificació, ha explicat Borja Sanjuán, per a facilitar la realització d'obres de millora de l'accessibilitat universal en edificis existents, així com la millora de l'eficiència energètica dels edificis. Es busca facilitar igualment la implantació d'energies renovables, i en particular les instal·lacions per a l'aprofitament de l'energia solar.

Entre les obres permeses, es contempla la instal·lació d'ascensors i vestíbuls en via pública, sempre que no siga possible la seua instal·lació a l'interior de l'edifici. A més, per tal de reduir la demanda energètica, també es facilita la instal·lació d'aïllament tèrmic o façanes ventilades per l'exterior de l'edifici, l'envidrament de terrasses, o la instal·lació d'elements de protecció solar. Finalment, es defineixen també les condicions per a implantar sistemes d'aprofitament de l'energia solar, alleujant les limitacions existents en la norma actual, i definint les condicions estètiques i funcionals de la instal·lació, ubicació d'equips, o integració en edificis amb valor patrimonial.

“Amb esta modificació, avancem en els objectius d'aconseguir una ciutat més habitable i inclusiva, i afavorim l'accessibilitat, la rehabilitació energètica i la millora en la qualitat de l'habitatge a la nostra ciutat; a més, contribuïm a aconseguir els objectius d'emissions, d'acord amb els compromisos municipals, en el marc de l'actual situació d'emergència climàtica”, ha conclòs el regidor Borja Sanjuán.

Finalment, Sanjuán ha explicat que la Junta de Govern ha aprovat també el projecte bàsic d'ampliació del Parc de Benicalap, que ahir va ser presentat públicament, i que permetrà l'ampliació del parc actual en 113.000 m²: incorporarà noves zones verdes, dotacions públiques, espais de cultiu i zones esportives, i recuperarà l'ús ciutadà de les antigues edificacions de l'horta del barri. L'àmbit d'este Projecte Bàsic abasta els camps, solars i edificis històrics, limitats pel Parc de Benicalap, l'avinguda de Burjassot, la Ronda Nord, i tota la vora urbana del nord del barri, en un projecte de renaturalització que millora la integració del barri en el seu entorn i la seua accessibilitat general amb la ciutat.

Pujar