16 de novembre de 2019 16/11/19

L'Ajuntament autoritzarà la instal·lació de terrasses el 19 de març a l'entorn de la plaça de l'Ajuntament

L'Ajuntament autoritzarà la instal·lació de terrasses el 19 de març a l'entorn de la plaça de l'Ajuntament - (foto 1)
  • Acord entre la Policia Local i Federació d'Hostaleria

MÉS FOTOS
L'Ajuntament autoritzarà la instal·lació de terrasses el 19 de març a l'entorn de la plaça de l'Ajuntament - (foto 2)

L'Ajuntament autoritzarà la instal·lació de terrasses el pròxim 19 de març, entre les 15.00 i les 20.00 hores, en les vies lliures d'obstacles de l'entorn de la plaça de l'Ajuntament. El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, i el regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, han mantingut una reunió este matí amb representants de la Federació d'Hostaleria en la qual s'ha arribat a l'acord sobre les terrasses el dia gran de les festes de Falles.

Les vies urbanes autoritzades seran el carrer Correus, l'avinguda Marqués de Sotelo, i els carrers Convent de Santa Clara, Ribera i Sant Pau. Tal com ha explicat el regidor Aarón Cano, «es tracta d'un bon acord, en el qual afavorim la promoció econòmica de la ciutat alhora que es contínua garantint la seguretat de les persones». La mesura s'inclourà per primera vegada en el Ban de Falles, que cada any establix la normativa a aplicar sobre la instal·lació i horaris de carpes, parades de venda i terrasses, entre altres aspectes.

El regidor de Protecció Ciutadana ha valorat la implicació que ha mostrat la Federació d'Hostaleria en la lluita contra el consum de begudes alcohòliques en la plaça de l'Ajuntament durant la celebració dels mascletaes.

Si alguna terrassa incomplix l'horari de recollida, serà penalitzada de cara als festejos de l'any següent i no serà autoritzada per a repetir el permís. De fet, ha afegit Cano, un camió dels Serveis Centrals Tècnics de l'Ajuntament donarà suport a el dispositiu policial en cas d'incompliment per part d'algun establiment. «Fem un gran esforç policial, i cal garantir que les vies en les quals s'autoritza queden totalment buides i lliures d'obstacles dues hores abans de l'inici de la cremà de la falla infantil de la plaça de l'Ajuntament», ha explicat el regidor.

ocultar
L'Ajuntament autoritzarà la instal·lació de terrasses el 19 de març a l'entorn de la plaça de l'Ajuntament
Pujar