24 de novembre de 2020 24/11/20

La Junta de Govern Local aprova la incorporació de huit nous educadors per a les escoletes

La Junta de Govern Local aprova la incorporació de huit nous educadors per a les escoletes - (foto 1)

  La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València ha aprovat la incorporació de huit educadors i educadores per a les escoletes infantils municipals Solc (Tres Forques), Quatre Carreres i Gent Menuda (Natzaret). Concretament s’incorporen una mestra, sis educadores i un auxiliar de servicis.

  El regidor de Govern Interior i Personal, Sergi Campillo, s’ha mostrat satisfet per este acord de la Junta de Govern perquè «incidix en la línia de reforçar l’educació pública de la ciutat i, concretament, sustenta la municipalització de les escoletes infantils que en l’any 2017 van canviar la gestió i adoptaren la gestió directa com a un servici municipal».

  «És importantíssima la remunicipalització progressiva de les escoletes municipals per a recuperar una xarxa pública d’escoletes a València, que ara mateix compta amb quatre centres (Solc, Quatre Carreres, Gent Menuda i Pinedo). Hem començat amb la municipalització d’estes tres escoletes, per a la qual vam obrir una borsa d’educadors infantils. A dia de hui hi ha 40 persones treballant en elles, a les quals se sumen estes huit noves persones per a reforçar el servici i perquè les escoletes oferisquen una educació de màxima qualitat a la ciutadania», ha dit Campillo.

  INVERSIÓ EN INFRAESTRUCTURES

  Cal recordar que es van realitzar treballs de rehabilitació a l’escoleta Solc, on es va refer el sostre del pati davanter, es van dur endavant obres per garantir l’accessibilitat universal a l'entrada principal i es substituir la tanca metàl·lica que estava rovellada. També es va incloure un sistema nou de seguretat i millores en el sistema de climatització.

  Pel que fa a l’escoleta Gent Menuda, l’Ajuntament va millorar les rampes per garantir l’accessibilitat, es va repintar el mural del pati i es van substituir les peces trencades. També es van fer reparacions d'humitats i es reposar el sistema de megafonia. Finalment, es va instal·la un nou sistema de seguretat i un nou sistema de climatització.

  Els pressupostos d’estes dos intervencions va arribar als 58.910,29 euros en el cas de l’escoleta del Solc i als 48.368,18 euros per a l’escoleta de Gent Menuda.

  Segons ha dit Campillo es tracta de «treballar per garantir una escola que faça créixer els alumnes més enllà dels continguts i en què no hi haja diferències socials. Per això considerem tan importants els reforços de personal que hui s’han aprovat o els treballs de reforma i rehabilitació fets a les escoletes municiapls».

  Pujar