elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Joan Ribó reafirma el seu compromís amb la igualtat “com a forma de prevenció de la violència de gènere i masclista”

Joan Ribó reafirma el seu compromís amb la igualtat “com a forma de prevenció de la violència de gènere i masclista”
  • Així ho ha afirmat en un acte amb motiu del Dia Internacional per a Combatre la Violència contra les dones al qual han anat tots els partits a excepció de VOX

Des que en 2003 començaren a recollir-se estadístiques oficials sobre les víctimes de violència de gènere, 1.028 dones han mort al nostre país a les mans de les seues parelles o exparelles. En concret, només en el que va d'any han sigut assassinades 52 dones, segons les dades del Ministeri de la Presidència, relacions amb les Corts i Igualtat.

Per aquesta raó aquest dijous s'ha celebrat l'acte institucional amb motiu del Dia Internacional per a Combatre la Violència contra les dones i s'han reunit L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere, Lucía Beamud, i altres membres de la corporació municipal, així com de regidors de tots els grups polítics a excepció de VOX.

En aquest acte s'ha llegit el Bàndol d'Alcaldia, en el qual Joan Ribó reafirma el compromís de l'Ajuntament amb la igualtat “com a forma de prevenció de la violència de gènere i masclista”. A més, ha recordat que el missatge del feminisme «ha arribat a la societat per a quedar-se». I és que, també s'han entregat una sèrie de reconeixement a quatre dones de la ciutat a causa der el seu treball en l'atenció, prevenció i sensibilització contra la violència de gènere. Aquestes són:

Manuela Alcaraz Quevedo, antiga directora del Departament de Sanitat de València, Rosa González Candela, metgessa de família en un centre de salut, i Ángela Escribano Martínez, creadora de la Escola de Pensament Feminista Amelia de Valcárcer i precursora del moviment 7N. En l'àmbit de la protecció, el diploma l'ha rebut Càndida Barroso Chulia, policia local de València, ja jubilada, que també va ser secretària de la Dóna de CCOO.

 I és que l'alcalde de València ha agraït especialment el treball que han realitzat les guardonades i també el dels professionals, el moviment feminista, les associacions, entitats i administracions, els quals han aconseguit que no hi haja més dones assassinades. A més ha reiterat “la ferma voluntat i compromís del govern municipal de continuar treballant per a erradicar la violència masclista”.

Necessitat d'una educació inclusiva, igualitària i transformadora

No obstant això, un dels temes que més s'han tractat en aquest acte ha sigut la necessitat de lluitar amb els micromachismos, ja que tal com ha afirmat Joan Ribó “lamentablement la realitat quotidiana ens mostra que encara hi ha gent jove que creu que en una relació entre una xica i un xic, ella ha de complaure-li a ell incondicionalment”. Per això, l'alcalde de València proposa una educació inclusiva, igualitària i transformadora com la principal solució per a erradicar el problema.

A més d'això, l'Ajuntament de València també ha impulsat enguany els ’Punts violeta’, un recurs “necessari per a sensibilitzar a la població sobre les agressions sexuals i per a atendre les víctimes”, estableix Joan Ribó.

 També, ha realitzat una crida a la ciutadania “perquè no tolere actituds masclistes, denuncie qualsevol indici de violència contra les dones i done suport, participe i s'implique en la prevenció, especialment entre la població més jove de la nostra ciutat”. A més, anteriorment, la regidora d'Igualtat i Politicas de Gènere, Lucía Beamud, ha destacat que amb l'acte volen mostrar el rebuig de tota la ciutat i la ciutadania, a la violència contra les dones.

En aquest acte també s'han llegit els noms de les 52 dones que han sigut assassinades a Espanya durant 2019 com a forma de visibilització de la seua identitat.

Els motius de l'absència de VOX

El portaveu del grup municipal Vox a l'Ajuntament de València, Pepe Gosálbez, explica els motius pels quals aquest partit no ha participat en l'acte organitzat per Ribó en el seu propi manifest pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

 I és que aquesta coalició afirma que és necessari condemnar a tota mena de violència independentment de la seua nacionalitat, sexe, raça o qualsevol altra condició. No obstant això, no s'ha de combatre “regant de diners públics associacions privades de marcat contingut ideològic ni amb campanyes propagandístiques que criminalitzen a l'home, sinó educant en la família i a l'escola en el respecte a l'ésser humà i a la seua intrínseca dignitat”.

 És per això que, estableixen que estan en contra a la Llei de Violència de Gènere, ja que tots els homes i dones són iguals en dignitat i drets, tal com ho contempla la Constitució. Per aquest motiu, aquesta llei “atenta contra el principi de presumpció d'innocència el criminalitzar als nostres fills, germans, avis i amics, per raó del seu sexe, mitjançant tipus penals específics per als homes o la creació de tribunals especials”.

Pujar