18 de gener de 2020 18/1/20

Joan Ribó donarà una conferència en l'Assemblea de l'ONU de Nova York sobre l'alimentació sostenible i les ciutats

Joan Ribó donarà una conferència en l'Assemblea de l'ONU de Nova York sobre l'alimentació sostenible i les ciutats - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Joan Ribó donarà una conferència en l'Assemblea de l'ONU de Nova York sobre l'alimentació sostenible i les ciutats - (foto 2)

  L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat este matí que donarà una conferència sobre el nou Centre Mundial de València per a l'Alimentació Urbana Sostenible CEMAS, el pròxim dimarts 19 de febrer davant l'Assemblea de l'Organització de les Nacions Unides. La ponència, que tindrà lloc en la seu de l'ONU a Nova York, té com a objectiu «posar en valor la labor de València quant a alimentació sostenible i presentar a les Nacions Unides el Centre Mundial que albergarà la nostra ciutat», segons ha expressat l'alcalde.

  «Volem presentar a les Nacions Unides el Centre Mundial de València per a l'Alimentació Urbana Sostenible, ja que és el moment de ressaltar que la nostra ciutat s'està dedicant a temes importants, oblidats en el passat, així com de posar en valor el treball que està realitzant l'Ajuntament quant a l'alimentació sostenible», ha explicat l'alcalde de València, Joan Ribó.

  El viatge, que transcorrerà des del dissabte 16 fins al dimecres 20 de febrer, permetrà a l'alcalde realitzar una conferència dimarts 19 de febrer sobre alimentació sostenible durant la celebració de l'Assemblea de l'Organització de les Nacions Unides. A més, l'alcalde aprofitarà el viatge per fer altres activitats de promoció de la ciutat, com mantindre reunions de treball amb empresaris novaiorquesos.

  Respecte al Centre Mundial de València per a l'Alimentació Urbana Sostenible, cal recordar que es tracta d'una iniciativa conjunta de l'Ajuntament i de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura FAO, que té com a objectiu gestionar i coordinar l'acció permanent quant a la gestió del coneixement i la comunicació de les qüestions vinculades amb l'alimentació, nutrició, lluita contra la fam, canvi climàtic i sistemes alimentaris locals sostenibles.

  «València és un gran exemple a nivell mundial sobre alimentació sostenible», ha explicat Joan Ribó, qui ha recalcat la importància de «buscar solucions a este problema de primer nivell, no solament per a la gent que passa fam, sinó també per a les persones que no es nodrixen correctament i que estan generant gravíssims problemes d'obesitat».

  En este sentit, l'alcalde Ribó ha dit que «estem treballant per posar a València en la mapa internacional per qüestions importants i que ens enorgulleixen a tots i totes. Al món ja no es parla de nosaltres per les qüestions que, per desgràcia, dominaven en el passat; ara se'ns coneix per temes positius com el CEMAS i l'aposta per l'alimentació sostenible».

  REUNIÓ AMB L'AMBAIXADOR DELS EUA

  Prèviament, l'alcalde s'ha reunit amb l'ambaixador dels Estats Units en territori espanyol, Richard Duke Buchan, amb el qual ha conversat sobre diferents temes d'actualitat. «Hem tingut una xarrada interessant en la qual li he manifestat la meua preocupació per les restriccions al comerç lliure que practica el seu govern», ha afirmat Joan Ribó.

  ocultar
  Joan Ribó donarà una conferència en l'Assemblea de l'ONU de Nova York sobre l'alimentació sostenible i les ciutats
  Pujar