23 de juliol de 2019 23/7/19

Joan Ribó anuncia nous Centres de Servicis Socials a Benicalap, Cabanyal i Russafa

Joan Ribó anuncia nous Centres de Servicis Socials a Benicalap, Cabanyal i Russafa - (foto 1)

L’alcalde de València i candidat de Compromís per a revalidar l’Alcaldia del Cap i Casal, Joan Ribó, ha anunciat un projecte per a obrir tres nous Centres Municipals de Servicis Socials a València: un al carrer de la Reina 117, altre al barri de Benicalap en una part abandonada durant anys del Mercat Municipal i, un tercer, que serà Centre de Dia per a Joves, a les Naus de Ribes del Parc Central (Russafa).

“Des que va començar l’actual mandat teníem la prioritat d’incrementar el nombre de Centres Municipals de Servicis Socials a la ciutat per a atendre les persones en situació vulnerable i exclusió, i que necessiten assessorament i acompanyament. Quan començàrem hi havien 11 centres, en este mandat hem obert el de la Saïdia i ara, en la pròxima legislatura, ens comprometem a obrir estos tres”.

El centre del Cabanyal té prevista una inversió de 774.000 euros i estarà en funcionament en un termini màxim d'un any: “es tracta d’un centre vital per a la ciutat i per al barri; hem treballat molt durant quatre anys per a poder anunciar hui açò, juntament amb el veïnat, per tal que el Cabanyal compte amb uns recursos que han d’ajudar a les famílies del barri que més ho necessiten a recuperar l’autonomia personal i, alhora, a contribuir a una millora de la convivència”.

Benicalap

D'altra banda, el projecte de Centre Municipal de Servicis Socials de Ribó en el barri de Benicalap se situa en la part desocupada del Mercat Municipal. “Este centre atendrà 40.000 usuaris i permetrà reduir el nombre de persones ateses en el centre de Campanar, que passarà de tindre de 90.000 a 50.000 usuaris”, ha indicat.

Ribó ha dit que “el disseny d’este centre municipal és modern i avantguardista i donarà ús a una zona durant molts anys abandonada en el mercat, en una ubicació idònia, ja que està molt a prop del centre de salut i de diverses línies d'EMT”.

Segons ha explicat Ribó “el projecte permetrà donar funcionament a uns dels mercats més gran de València. Les activitats culturals i socials li donaran molta vida al mercat i al barri, creant sinergies d’unes activitats amb les altres”.

Centre de Dia per a Joves al Parc Central

A més, Ribó també ha anunciat un nou Centre Municipal de Servicis Socials dins de les Naus de Ribes, concretament en la número 4, en la qual es posaran en marxa dos projectes. D'una banda, un centre de joves per a la inserció sociolaboral, “on hi haurà espais comuns i espais de tallers, entre els quals es troben: un taller polivalent, un taller d'hostaleria, activitat física, informàtica, perruqueria i estètica. Pensem que invertir en ells i elles és invertir en futur i trencar en la pobresa”, ha dit Ribó.

D'altra banda, tal i com ha explicat Ribó, es realitzarà un segon projecte que compta amb un edifici de Servicis Socials de menor dimensió, “amb la intenció d'atendre a menys usuaris per a poder fer un seguiment més pròxim i tindre una relació més directa amb els usuaris i usuàries”, ha destacat l'alcalde i candidat de Compromís a revalidar l’alcaldia.