elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els hostalers urgeixen a Puig mesures que eviten el tancament definitiu de 35.000 establiments

Els hostalers urgeixen a Puig mesures que eviten el tancament definitiu de 35.000 establiments
  • Sol·liciten un pla urgent de rescat del sector que evite la destrucció de 190.000 llocs de treball

El líder de SOS Hostaleria, Fidel Molina, ha expressat hui el malestar dels hostalers valencians davant la possibilitat que el Govern d'Espanya mantinga la prohibició d'obrir bars i restaurants fins al Nadal i ha demanat al president de la Generalitat Valenciana un pla urgent de rescat del sector que evite la destrucció de 190.000 llocs de treball.

Molina ha lamentat “la falta de mesures de suport específic a aquest sector per part del Govern d'Espanya” i ha demanat al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que “no condemne a 35.000 establiments al tancament definitiu”.

En aquest sentit, Molina proposa la creació immediata d'una taula de diàleg en la qual participen totes les administracions i els representants del sector en la qual s'estudien mesures que considera necessàries per a salvar el sector.

El líder dels hostalers valencians demana a la Generalitat que estudie diferents possibilitats perquè bars i restaurants puguen reobrir les seues portes al més prompte possible amb mesures que garantisquen la seguretat de treballadors i clients.

Molina considera que sense mesures de suport i impuls al sector, seran molt pocs els que puguen reobrir les seues portes quan s'alce el confinament. En aquest sentit, i tenint en compte “el panorama que ens dibuixa el Govern, el sector necessita un pla urgent de rescat que contemple, com a mínim, l'eliminació de l'IBI i la suspensió de la taxa de fems i de terrasses al llarg de l'any 2020 i 2021”.

Pujar