elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El gran dia de Sant Vicent Ferrer

El gran dia de Sant Vicent Ferrer
    MÉS FOTOS
    El gran dia de Sant Vicent Ferrer - (foto 2)
    El gran dia de Sant Vicent Ferrer - (foto 3)
    El gran dia de Sant Vicent Ferrer - (foto 4)
    El gran dia de Sant Vicent Ferrer - (foto 5)
    El gran dia de Sant Vicent Ferrer - (foto 6)

    Com cada any, el segon dilluns de pasqua és el dia marcat en el calendari valencià per a la celebració de Sant Vicent Ferrer. Perquè no sol miracles va aconseguir realitzar sinó que també hui dia aconsegueix ajuntar als 13 altars i els centenars de comissions falleres que acudeixen a la seua invitació. Les festes valencianes s'uneixen per a celebrar la festivitat del patró de la Comunitat. Esta unió va quedar latent en la més que elegant ofrena matinal que va omplir els carrers de Sant Vicent i la Pau. Un riu d'altars vicentins acompanyats per les comissions germanades que va citar a nombroses personalitats. Al costat de l'Honorable Clavariesa, María Jesús Moll, i el president de la Junta Central Vicentina, Pere Fuset, van voler participar com cada any les Falleres Majors de València, Daniel Gómez i Rocío Gil. En finalitzar l'ofrena floral davant la casa natalicia es tancà l'acte amb l'ofrena davant la imatge de Sant Vicent Ferrer en la Plaça Tetuán i una mascletà després de la interpretació dels himnes regional i nacional.

    El dia va començar amb la tradicional despertà a l'alba i el volteig de campanes que van suposar el preludi a la Solemne Pontifical oficiada pel propi Arquebisbe, Antonio Cañizares. A la vesprada es tancarà la festivitat de Sant Vicent Ferrer amb la processó, els propis altars tanquen així la seua festivitat mancant la baixada del sant, sense horari establit però alguna ja arribada la mitjanit.

    Este gran dia celebrat en la ciutat de València no és més que el colofó a tota una setmana d'activitat vicentina en la qual s'ha pogut gaudir de la interpretació dels Milacres de Sant Vicent per part dels diferents altars participants en el concurs. Cada any desenes de xiquets vicentins assagen dur davant la seua participació en este emblemàtic concurs, un concurs que va ser declarat Bé d'Interès Cultural Immaterial per la Generalitat Valenciana en 2015. Un any més ha sigut l'altar del Tossal el gran guanyador seguit de l'Altar del Pilar. El podi ho va tancar l'altar de Meliana i li seguiren l'altar de Xirivella i l'altar del Carmen.

    Ara dóna començament la celebració del 600º aniversari de la defunció de Sant Vicent Ferrer pel que es promet una intensa i especial activitat vicentina per als pròxims 385 dies.

    Pujar