elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gran avanç en la sanitat valenciana: un nou procés en pròtesi de genoll i maluc permet caminar el mateix dia de la cirurgia

Gran avanç en la sanitat valenciana: un nou procés en pròtesi de genoll i maluc permet caminar el mateix dia de la cirurgia
  • Entre les millores per als pacients destaca la reducció de l'hospitalització a 48 hores de mitjana enfront dels cinc dies o una millora notable del dolor postoperatori

MÉS FOTOS
Gran avanç en la sanitat valenciana: un nou procés en pròtesi de genoll i maluc permet caminar el mateix dia de la cirurgia - (foto 2)

L'Hospital Vithas València Consuelo ha incorporat, de la mà del traumatòleg Alberto Revert, el protocol de recuperació ràpida (fast track), que suposa “un canvi integral en el protocol quirúrgic” en les pròtesis de genoll i maluc i que implica “nombrosos beneficis” per als pacients com poder caminar des de la mateixa vesprada de la intervenció, tal com ha explicat el professional.

El doctor Revert ha explicat que aquest procediment suposa aplicar, d'una banda, “canvis en la tècnica prequirúrgica de preparació al pacient abans de la cirurgia”. També implica canvis “durant la cirurgia, en les cures i en la rehabilitació postquirúrgica”. Un protocol que ha permés “millorar de manera excel·lent” els resultats obtinguts des de l'inici de la seua implantació.

L'equip del doctor Revert ha instaurat aquest protocol en les cirurgies de pròtesis de genoll i maluc des de l'any 2018 “amb un resultat excel·lent” i s'aplica ara a l'Hospital Vithas València Consuelo.

Entre els avantatges per als pacients, el doctor Alberto Revert ha destacat que “es redueix l'ingrés hospitalari a 48 hores de mitjana, quan el mode d'intervenció clàssic rondava entorn dels cinc dies”. També suposa “una millora notable del dolor postoperatori” que fa que el pacient “puga caminar des de la mateixa vesprada de la intervenció quirúrgica”.

A més, el professional de l'Hospital Vithas València Consuelo ha ressaltat que comporta una millora “notable de la mobilitat, per la qual cosa, amb una menor necessitat de fisioteràpia, els pacients aconsegueixen una mobilitat completa de genoll i maluc de manera precoç”. Finalment, el doctor Revert ha destacat que “en la nostra sèrie, cap pacient ha requerit cap mena de transfusió sanguínia”.

L'aplicació d'aquest procediment de recuperació ràpida requereix, tal com ha indicat el professional, “d'una coordinació perfecta entre cirurgià, infermeria de planta, infermeria quirúrgica, anestesistes i l'equip de fisioteràpia o rehabilitació” per a poder obtindre “uns resultats òptims”.

Aquesta coordinació entre tots els professionals que atenen el pacient de pròtesi de maluc i genoll “abasta des del preoperatori, amb l'elecció dels tractaments previs a la intervenció, així com els antibiòtics per a reduir el risc d'infecció o la medicació per a reduir el risc de sagnat intra i postoperatori”. També dins del quiròfan “utilitzant noves tècniques que provoquen un menor sagnat i un major control del dolor postoperatori”, així com “tècniques anestèsiques sobre el genoll o maluc intervingut que redueixen el dolor en les primeres 24-48 h i permeten una rehabilitació precoç”.

Finalment, el doctor Revert ha indicat que “qualsevol pacient que no tinga patologia cardiovascular greu pot ser bon candidat a una pròtesi de maluc o genoll mitjançant aquest nou protocol”.

Pujar