elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Govern respon a la gran manifestació dels agricultors a València

El Govern respon a la gran manifestació dels agricultors a València
  • Assegura que es modificarà “la Llei de la Cadena per a la prohibició de vendre per davall dels costos de producció”

La Delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha traslladat mitjançant un comunicat que entén la preocupació dels agricultors i ramaders que dins la seua dura labor professional, "a més estan condicionats per circumstàncies que li són alienes". Una resposta que ve després de la manifestació que s'ha celebrat aquest matí a València i en la qual han participat milers d'agricultors de tota la Comunitat sota el lema ‘SOS: per la supervivència del camp valencià’.

Afig Calero que “El Govern d'Espanya està fermament compromés amb el desenvolupament i la competitivitat del sector agrari. Estem treballant per a posar en pràctica la Llei de Cadena Alimentària, comptarem amb una Política Agrària Comuna més ben distribuïda i sostenible, que fomenta el relleu generacional i aposta per la innovació i la digitalització”.

La delegada ha insistit que "la situació és difícil i respon a una conjuntura en la qual s'han unit diversos factors". No obstant això, "les mesures que s'han des de fa més de tres anys, han dotat d'una major estabilitat al sector com mostren els indicadors en general de producció i cotitzacions o les excel·lents xifres d'exportació".

"Una de les actuacions més importants per l'abast que té, és la modificació de la Llei de la Cadena que està treballant el Govern i que dona resposta a una demanda històrica com la prohibició de vendre per davall dels costos de producció i assegurar un preu de venda digne" ha informat Calero, afegint que: "Es va publicar al desembre en el BOE, cal donar temps a la seua efectiva implantació i aplicació que és tasca de tots: Govern, CCAA i el propi sector".

Des de la Delegació del Govern en la Comunitat han indicat que "existeix també una formidable eina de suport, que constitueix l'aplicació del Pla Estratègic de la nova PAC, en la qual s'han inclòs ajudes a sectors específics ateses les demandes que s'han traslladat al Govern".

Pujar