elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gómez: “Si hui es parla d'un projecte per al nou Mestalla és gràcies a la pressió de l'Ajuntament”

Obres paralitzades del Nou Mestalla
Obres paralitzades del Nou Mestalla
  • La vicealcaldessa recorda que les edicions de la Copa de l'Amèrica de 2007 i 2010 les ha pagades el Govern socialista en 2021

La vicealcaldessa i portaveu del grup municipal socialista, Sandra Gómez, ha mantingut un desdejuni informatiu en el qual ha abordat diferents assumptes d'actualitat. Respecte a la situació del nou estadi del València CF que “degrada el barri de Benicalap”, Gómez ha assegurat: “Si hui s'està parlant que pot haver-hi un projecte per al nou Mestalla, això és gràcies a la insistència i la pressió que hem fet des de l'Ajuntament de València perquè el nou estadi siga una realitat”.

Gómez ha recordat que des que es va acordar l'Actuació Territorial Estratègica (ATE) que preveia la construcció de l'estadi “anaven passant els anys i tots els posicionaments que havíem escoltat del club, de la propietat del club, eren que acabar l'estadi no entrava dins de les seues prioritats”. Però ara, ha indicat, la situació ha canviat: “Portem dos anys treballant, pressionant i insistint perquè això és una qüestió que sí que ha d'arreglar el club”, ha explicat la vicealcadessa i responsable de l'àrea de Desenvolupament Urbà.

Respecte a la possibilitat que València poguera acollir una nova edició de la Copa de l'Amèrica, Gómez ha apuntat alguns detalls sobre l'última competició a Nova Zelanda. “Auckland no vol acollir una altra vegada la regata perquè els ha costat 90 milions de dòlars. Però, dit això, el Govern socialista ja ha pagat una edició de la Copa de l'Amèrica amb la condonació del deute l'any 2021. Com s'ha fet aquest important esforç des de l'Administració pública, i s'ha fet recentment, em sume a les paraules del president de la CEV, Salvador Navarro, que en aquesta ocasió han d'entrar en joc els patrocinadors privats. En aquests moments de recuperació de la crisi sanitària que colpejat la nostra economia, la inversió ha de vindre de la iniciativa privada perquè el públic ha fet un esforç considerable, i no l'any 2008 sinó l'any 2021”.

“Cal fer una reflexió sobre l'absoluta falta de projecte que té la nostra oposició i especialment el Partit Popular, que té un model de ciutat dels descartes, d'acollir el que uns altres no volen. Jo vull reivindicar que aquesta ciutat té un model propi que estem desenvolupant. No anem al rebot d'altres ciutats. Estem treballant per una ciutat de la cultura, perquè el nostre sector audiovisual siga una referència a nivell nacional. Hem apostat fortament per la celebració de l'Any Berlanga portant ací la gala dels Premis Goya. També estem treballant perquè València siga una referència gastronòmica a nivell internacional i en aquest 2022 se celebrarà ací la gala dels premis Michelin. Estem portant coses positives a València, però coses que parlen del que som els valencians, del nostre propi relat. Hem aconseguit, per exemple, a través de la col·laboració públic-privada, que València siga capitalitat mundial del disseny per a fomentar, per a visibilitzar la nostra indústria del disseny, que és absolutament transversal en diferents sectors. Això és el que ens defineix, aqueix és el nostre model, una ciutat emprenedora, dinàmica, creativa i, sobretot, amb molt de talent”, ha manifestat.

Preguntada pel PAI de Benimaclet, ha defensat que l'objectiu del partit socialista és “desembossar Benimaclet. Per a nosaltres és absolutament prioritari que Benimaclet compte amb els serveis públics que es mereix, que tinga tant un parc d'habitatge públic de protecció oficial com a espais verds, espais inclusius que estan pendents de desenvolupar en la zona nord-est de la nostra ciutat com és el gran parc de ciutat que necessita Benimaclet. Aqueixa serà sempre la proposta i la voluntat del partit socialista i, per descomptat, remarem sempre perquè hi haja un acord en el govern municipal. Estic convençuda que arribarem a un acord si tots posem la voluntat d'aconseguir-lo perquè els valors de fer un ciutat més verda, més inclusiva, una ciutat que lluite contra el canvi climàtic, entenem que són valors compartits i que són perfectament assumits pel model que nosaltres proposem”.

Pujar