28 de novembre de 2020 28/11/20

Giuseppe Grezzi: “El Centre Històric s'està recuperant per a les persones”

  Les dades del Centre de Gestió de Trànsit mostren una reducció del pas de vehicles per la Ronda Interior del 16,1 %. "Estes dades demostren que les mesures de pacificació del trànsit, de repartiment més equitatiu de l'espai, i de millora de les alternatives estan funcionant", ha afirmat el regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi.

  Milloren les dades de trànsit a les Grans Vies i a la Ronda de Trànsits, amb una reducció de la mitjana de vehicles diaris que transiten per elles. "El descens continuat de vehicles que circulen per la Ronda Interior, que s'està experimentant des del mes de març passat, quan es va obrir l'Anell Ciclista, és una notícia molt positiva", ha destacat Grezzi. A més, al carrer Colom la pacificació ha permés reduir més d'un 32 % el volum de vehicles motoritzats.

  "La reducció del trànsit de vehicles motoritzats privats, l'increment notable de ciclistes i l'increment de viatgers en totes les línies de l'EMT estan propiciant este canvi de tendència que beneficia tot l'entorn". Entre els beneficis que ha indicat el regidor de Mobilitat Sostenible es troben "la millora de la qualitat ambiental i les millores en l'accessiblitat i la mobilitat integral", però també ha recordat que "beneficia al comerç de proximitat".

  Grezzi també ha subratllat que "la que fins ara era una circumval·lació amb altes dosis de motorització està en la senda de convertir-se en un espai amable, on es privilegia i potencia el trànsit de vianants, ciclista i transport públic. Això és fruit de les mesures complementàries de l'Anell Ciclista, d'ampliació de voreres, de la millora i increment dels passos de vianants, i de les noves parades d'EMT, així com de la protecció del carril bus en el carrer Colom".

  "El centre històric s'està recuperant per a les persones, amb la posada en valor d'un espai urbà de molta qualitat amb un altíssim valor històric, patrimonial i comercial. Està deixant de ser un lloc utilitzat com a trànsit oportunista, per a desplaçar-se d'una zona de la ciutat a una altra. Així és com funciona en tota Europa", ha explicat el regidor.

  Pujar