1 d’octubre de 2020 1/10/20

Giner: "El tripartit no sap què fer amb el patrimoni de València"

Giner: "El tripartit no sap què fer amb el patrimoni de València" - (foto 1)

    El portaveu de Ciutadans en l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha exigit posar en valor la ruta del pintor valencià Joaquín Sorolla i ha assegurat: "El tripartit no sap què fer amb el patrimoni de València". Després d'una visita que ha realitzat amb més de mig centenar de militants de Cs pel Canyamelar i el Cabanyal davall el lema 'De Sorolla a Sorolla', Giner ha dit: "El tripartit seguix sense difondre ni promocionar Joaquín Sorolla i no sap gestionar el nostre patrimoni".

    "Tenim grans artistes valencians molt abandonats. El seu llegat hem de difondre-ho i potenciar-ho. El tripartit arracona a Sorolla igual que a Blasco Ibáñez però nosaltres difonem la cultura dels artistes valencians. El museu de Belles Arts té una sala dedicada a ell i a altres artistes. El seu monument està en la plaça de l'Armada Espanyola però han de tornar al seu lloc d'origen, la platja del Cabanyal per a tornar a mirar al Mediterrani a què tant pinte", ha afirmat Fernando Giner. Marcos Serna, vocal en el Consell del Marítim i qui s'ha encarregat de guiar la ruta, ha recordat que la seua ruta turística posada en marxa fa anys des de les institucions està oblidada.

    Giner ha agraït la labor dels militants del Marítim, que han realitzat una ruta pel monument a Sorolla, el carrer de l'arquitecte Gustavino, la zona del xalet de Demetrio Ribes i la platja del Cabanyal, on va estar inicialment el monument al pintor.

    A l'acte ha assistit el coordinador provincial de Cs a València i diputat en Les Corts, Juan Còrdova, la subdelegada a València de Cs, Amparo Gil, el coordinador de l'agrupació, Eduardo Goig i els regidors Narciso Estelles i Manuel Camarasa.

    Pujar