23 de setembre de 2020 23/9/20

Giner exigix explicacions a Ribó sobre el manteniment de Los Silos de Burjassot

Giner exigix explicacions a Ribó sobre el manteniment de Los Silos de Burjassot - (foto 1)

  El portaveu de Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha exigit hui explicacions a l'alcalde de València, Joan Ribó, sobre el manteniment d'un mur De Los Silos de Burjassot.

  El portaveu de Cs Fernando Giner i el diputat autonòmic i coordinador de Cs a Burjassot, Toni Subiela, han acusat als consistoris de València i Burjassot de “ser els causants indirectes de l'afonament del mur del pati del monument, Bé d'Interés Cultural, De les Sitges de Burjassot, per no haver fet un correcte mantenimient”.

  “Volem saber si València ha complit amb les seues obligacions, ja que és el propietari de l'espai, i si ha reclamat a Burjassot el compliment dels seus obligacions”, ha explicat el portaveu de Cs, Fernando Giner. Giner ha recordat que "des de l'àrea de Turisme de València s'anava a incloure l'edifici en la seua oferta de turisme cultural i ha anunciat que farà preguntes respecte d'això a la delegació de Turisme."

  Sobre este assumpte, el diputat autonòmic Toni Subiela ha declarat: “el afonament és el resultat d'una política de desídia i falta de manteniment del PSOE i de Compromís cap al monument, que és l'emblema del nostre poble. És la crònica d'una mort anunciada. Fa anys que s'està denunciant per tots del mal estat De les Sitges i s'estan reclamant obres de condicionament, perquè hi havia grans clavills i desnivels”. “Fa uns dies havien començat unes obres d'urgència, però lamentablement s'ha arribat tard i el mur s'ha vingut baix”, ha afegit.

  Subiela ha explicat que “les visites al monument portaven suspeses des de fa mesos de forma preventiva, la qual cosa posa de manifest el mal estat de conservació Dels Silos”. “Desde el bipartit ens van cridar alarmistes per denunciar quelcom que era una evidencia”, ha assegurat el diputat de Cs.

  Per a concloure, el diputat de Cs ha reclamat que es pose en marxa “un pla d'emergència perquè la situació no siga encara més greu i per a la reconstrucció i conservació del monument més significatiu de Burjassot”.

  Pujar