elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Giner: “El dogmatisme de Ribó ha ancorat a València en el model de ciutat xicoteta”

Giner: “El dogmatisme de Ribó ha ancorat a València en el model de ciutat xicoteta”
  • El portaveu liberal ha revelat que l'estudi *Globalization *and *World *Cities col·loca a València com a “líder regional xicoteta” i no competeix en el mapa de les grans capitals globals

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, lamenta que la falta d'un projecte de futur per a la ciutat dificulta l'atracció i retenció de talent. En aquest sentit, ha revelat que l'informe Globalization and World Cities, elaborat per la prestigiosa universitat britànica de *oughborough, col·loca a València com una líder regional “xicoteta” quant a les seues relacions econòmiques amb la resta del món. Un rànquing que té en consideració variables com la potència de la marca de ciutat o les connexions de transport a nivell global i local.

“València té el potencial per a competir en el mercat global i liderar relacions econòmiques, però el dogmatisme de les polítiques de Ribó i la falta d'un ambiciós projecte a futur la continuen ancorant en un model de ciutat xicoteta”, ha lamentat el portaveu de la formació liberal. Així, ha explicat que l'informe col·loca a València dins de la categoria Gamma, molt lluny de Barcelona, que és Beta, o Madrid, que arriba a la categoria Alfa i es posiciona tan sols dos escalons per davall de grans metròpolis com Londres o Nova York. “No podem acontentar-nos amb això, hem de ser més ambiciosos i demostrar que València pot estar al nivell d'altres grans capitals europees i mundials quant a capacitat de lideratge, creació d'oportunitats i innovació”.

Un fet que, segons Giner, ha de començar per millorar les connexions internes i externes de la ciutat, un dels punts febles que podrien influir en l'estancament de València com a “líder regional xicoteta”. “L'informe parla de polítiques fiscals, bons serveis financers i qualitat de la marca a nivell mundial, assignatures que Ribó encara té més que pendents. Però també incideix molt en la importància d'estar ben connectats amb la resta del món, de tindre un sistema de mobilitat que veritablement permeta a veïns, visitants i treballadors moure's còmodament”, ha assenyalat.

“Com seràs atractiu si ni tan sols pots garantir una bona arribada a la ciutat? I una vegada has arribat a la ciutat, el següent capítol és poder moure't dins d'ella”, ha indicat el portaveu de Ciutadans. D'aquesta manera, ha recordat les paraules del president de Stadler, qui tem l'escassetat d'enginyers en els pròxims anys: “A València ho tenim tot per a atraure aqueix talent: un bon clima, bona posició geogràfica i potencial. Només ens falta que les administracions comencen a apostar pel que veritablement importa i deixar-se de dogmatismes i polítiques partidistes que només beneficien a la seua parròquia”, ha considerat.

“En mobilitat, el primer que necessitem és solucionar la situació de l'ampliació del port, garantir un aeroport competent i, per descomptat, exigir una connexió ferroviària decent, la qual cosa passa per acabar d'una vegada el Corredor Mediterrani i per descomptat millorar la connexió de la Rodalia. Per no parlar del problema dels accessos per carretera, que cada dia són pitjors per les polítiques de mobilitat que ha instigat aquest Ajuntament sense oferir una alternativa digna de transport públic. Embuts tots els matins, freqüències de 40 minuts en algunes línies de l'EMT i barris als quals encara en 2022 no arriba ni el metre del tramvia”, ha enumerat Giner en aquest sentit.

“A més, l'atractiu d'una ciutat moderna, cosmopolita i amb la mirada posada en el futur també passa per l'oferta de microserveis d'última milla, com per exemple una xarxa de carril bici eficient. Un assumpte amb el qual aquest govern trau molt pit però que, en realitat, presenta problemes tan greus com interseccions sense visibilitat amb la carretera que posen en perill la vida dels propis usuaris. També fallem en digitalització de serveis com el lloguer de bicicletes o patinets, per no parlar ja de mètodes més moderns com el carsharing o el motosharing, que triomfen en altres ciutats europees mentre que ací els posem bastons a la roda. És que potser vol Ribó quedar-se estancat en això? No vol veure una València disposada a conquistar el món?”, ha conclòs.

Pujar