21 de setembre de 2020 21/9/20

Giner denúncia que l'Ajuntament ha retardat l'eliminació dels barracons del col·legi Sant Ángel de la Guarda

Giner denúncia que l'Ajuntament ha retardat l'eliminació dels barracons del col·legi Sant Ángel de la Guarda - (foto 1)

    El portaveu de Ciutadans en l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha denunciat que l'Ajuntament ha retardat l'eliminació dels barracons del col·legi Sant Ángel de la Guarda. “Les obres en el col·legi Sant Ángel de la Guarda, compromeses per al segon semestre de 2016, depenen de la conselleria d'Educació però, prèviament, l'Ajuntament havia de condicionar el solar i ho ha fet este estiu. El motiu, reconegut per escrit a preguntes de Ciutadans, és que no han tingut voluntat política de fer-ho ja que no havien reservat diners per a l'obra. Per tant, Ribó està sent un problema perquè les instal·lacions de l'educació pública siguen les adequades”, ha dit Giner.

    El portaveu de Cs ha assegurat que els barracons “es perpetuen perquè Ribó no s'esforça per a eliminar-los”. En este sentit, ha recordat que al juny de 2016 “va votar en contra de la moció presentada per Ciutadans per a declarar a València ciutat lliure de barracons i des de llavors no ha fet res per evitar-los”.

    Giner ha recordat que les obres del col·legi 103, també compromeses per al segon semestre de 2016, seguixen sense iniciar-se. Respecte a este centre que el curs passat va graduar a la seua primera promoció que ha estudiat íntegrament en barracons, Giner ha denunciat la situació d'este centre i ha assegurat que “les propostes que hem fet en el col·legi 103 per a, per exemple, que els xiquets tinguen ombra en el pati han sigut solucionades amb una carpa en el pati dels menors. És a dir, després de dos anys de tripartit, de govern de Ribó, ens trobem amb unes instal·lacions educatives precàries i en pèssimes condicions per als nostres fills en la ciutat de València”.

    Respecte a la roda de premsa oferida per la regidora d'Educació, María Oliver, en la que ha reconegut que les llistes provisionals del xec escolar i les ajudes de material escolar no es coneixeran fins al 18 de setembre, Fernando Giner ha dit: “Tornen una altra vegada a arribar tard. L'any passat, les escoles infantils ja van haver de girar el rebut de setembre sense comptar amb les ajudes i este curs, una altra vegada, els pares desconeixen quant els va a costar l'escola infantil”.

    Pujar