1 de desembre de 2020 1/12/20

Giner denúncia un nou focus de contaminació per bacteris en aigües de València

Giner denúncia un nou focus de contaminació per bacteris en aigües de València - (foto 1)
  • El portaveu de Cs declara que “noves analítiques” confirmen contaminació “en aigües de la desembocadura del Túria pròximes a la depuradora”

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha denunciat un nou focus de contaminació per bacteris en aigües de València, concretament en la desembocadura del riu Túria. “Els problemes mediambientals que té València, no són els que decideix Ribó de manera lírica. València tenen un vertader problema amb la gestió de les seues aigües i l'alcalde ha de solucionar-lo”, ha declarat Giner.

El portaveu de Cs ha confirmat que noves analítiques, encarregades pel grup Ciutadans, després de les pluges del passat 27 d'agost, posen de manifest que les aigües de la desembocadura del Túria, pròximes a la depuradora de Pinedo, es troben contaminades per bacteris.

Sobre aquest assumpte, Giner ha lamentat que aquest siga “el segon punt en un mes que dóna positiu per contaminació per bacteris”. El primer es trobaria a l'entorn de l'estació de bombament de la séquia de Vera, tal com va denunciar Cs el 28 d'agost.

“És necessari implantar mesures preventives i correctores, però per a això Ribó ha de reconéixer primer que tenim un problema mediambiental amb les nostres aigües”, ha declarat Giner, qui ha exigit que es realitzen controls d'aigua en tots els punts i no solament en els allunyats de zones conflictives. El portaveu de Cs ha recordat que l'article 5 del Reial decret 1341/2007 obliga a 'vigilar els possibles punts d'abocament pròxims a la platja perquè no faciliten en cap moment la contaminació de les aigües de bany ni suposen riscos per als usuaris que es troben en ella'. “Des de Cs li recordem a l'alcalde i a la Consellera de Medi Ambient, Mireia Mollá, que han de complir el que s'estableix en la llei respecte a les aigües”, ha censurat.

Pujar