24 de setembre de 2020 24/9/20

Giner denúncia un "atac fiscal" als autònoms de 177 euros a l'any

Giner denúncia un "atac fiscal" als autònoms de 177 euros a l'any - (foto 1)
  • El portaveu de Cs critica que Ribó demane més diners als valencians quan l'execució pressupostària no aconsegueix el 25%

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, al costat del regidor Rafa Pardo, han denunciat, a través d'un informe elaborat pel grup Cs, que els autònoms hauran de pagar 177,54 euros més cada any en concepte d'impostos i taxes “relacionades amb la seua activitat i amb les seues obligacions com a ciutadà del carrer”. Els tributs que amb “el tasazo de Ribó” pujaran són: la taxa de taules i cadires, l'IAE (Impost sobre Activitats Econòmiques), l'IBI (Imposat Béns immobles), la taxa de clavegueram i l'impost als vehicles de tracció mecànica.

El portaveu de Cs ha criticat a l'Alcalde de València, Joan Ribó, per demanar més diners als valencians “quan l'execució pressupostària no aconsegueix el 25%”. “Compromís i el PSOE han enganyat als valencians. En la campanya electoral de maig ja sabien que anaven a pujar els impostos”, ha criticat.

Per la seua part el regidor Rafael Pardo, ha titllat la pujada d'impostos del bipartit de “destralada fiscal”. “És incomprensible que l'Ajuntament pose més bastons a les rodes als treballadors autònoms. La pujada d'impostos s'enceba en gran manera amb els 55.000 autònoms de la nostra ciutat, que són un important motor per a la nostra economia. Són un col·lectiu al qual el govern municipal hauria de cuidar”, ha declarat. “Compromis i el PSOE han posat en la seua diana recaptatòria als treballadors autònoms. Per a ells treballar de manera autònoma i viure a València representa un cost mitjà de més de 177 euros”, ha afegit Marró.

Per a concloure, el regidor de Cs, qui ha incidit en l'augment sagnant de l'IAE i de l'IBI dels locals, ha alertat de l'increment del 43% en la taxa de taules i cadires que haurà de pagar un autònom amb una terrassa en la zona 1. “Qui té un bar amb una terrassa en el centre no és cap ric com pensa Compromis i PSOE”, ha apuntat. "S'acarnissen amb els autònoms. L'impost de circulació puja un 5% per als cotxes i un 12% per als camions de repartiment de menys de 1.000 kg", ha afegit.

Pujar