elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Giner demanarà un sistema integral de seguretat per a tota l'àrea metropolitana

  • El portaveu liberal portarà a ple una moció amb mesures urgents en matèria de seguretat després de saber que València és la gran ciutat en la qual més han crescut els delictes

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, presentarà en el ple d'aquest mes de juny una moció per a posar en marxa actuacions urgents en matèria de seguretat, després de conéixer les últimes dades del Ministeri de l'Interior que posicionen a València com la gran ciutat espanyola en la qual més van créixer els delictes durant el primer trimestre de l'any. “A més, quedem segons tan sols per darrere de la Barcelona d'Ada Colau en infraccions per cada 100.000 habitants”, ha indicat sobre aquest tema.

D'aquesta manera, el portaveu de la formació liberal presentarà una proposta d'acord amb el ple que té com un dels seus principals objectius la creació d'un sistema metropolità de seguretat: “Volem que l'Ajuntament de València lidere un sistema de seguretat metropolità que integre i coordine les actuacions de la capital amb tots els seus municipis veïns. Per això, instarem a la Generalitat Valenciana i a totes les administracions competents a explorar aquesta via”, ha indicat Giner.

En aquest sentit, el portaveu de la formació liberal ha explicat que, segons les últimes dades del Ministeri de l'Interior, tots els municipis de l'àrea metropolitana han empitjorat les seues xifres de seguretat respecte a 2021. “És cert que València lidera l'augment de la criminalitat amb un 46,2%, però també Quart de Poblet, Xirivella, Burjassot, Mislata, Paterna i Alboraia creixen per damunt del 20%, igual que Manises i Torrent. Les ciutats no són illots, sinó que estan directament relacionades amb tot el que passa al seu voltant. Per això pensem que les forces de seguretat dels diferents municipis seran molt més competents a l'hora d'atallar els delictes si tenen la possibilitat de coordinar-se i treballar entre elles amb agilitat”, ha assenyalat.

De la mateixa manera, una altra de les propostes de l'acord també atén una de les principals reivindicacions dels veïns: el reforç de la policia de barri, que en l'últim any ha patit una pèrdua en el nombre d'efectius: “No pot ser que al febrer de 2021 hi haguera 117 agents en aquest cos i ara 112. La inseguretat creix en els barris de la ciutat davant l'estupor i la por dels veïns, i aquest Ajuntament respon retallant els recursos per a protegir-los. Tot això mentre que es dupliquen alguns delictes greus com les agressions sexuals o els robatoris amb violència”, ha lamentat.

“Encara que bo, tampoc ens sorprén aquesta actitud per part d'un equip de govern que anuncia a so de bombo i platerets la incorporació de 181 agents de Policia Local al cos quan només 21 d'ells tenen ja la formació acabada i poden actuar al carrer”, ha conclòs. Per part seua, una altra de les qüestions que s'han inclòs dins de la moció és crear de manera urgent un mapa de la seguretat a la ciutat de València, com a element de diagnòstic, prevenció i anticipació als problemes, així com promoure la màxima col·laboració entre la Policia Local i la Policia Nacional.

“Finalment, i davant la fallida de la convivència que ha viscut la ciutat de València en els últims mesos, també considerem necessari que es pose en marxa amb la màxima urgència i celeritat l'Ordenança de Convivència i Civisme, que aquest govern té embossada des de fa més de tres anys”, ha assenyalat.

Pujar