elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Giner demana a tots els grups que condemnen la corrupció en el ple de l'Ajuntament de València després del ‘cas Assut’

Giner demana a tots els grups que condemnen la corrupció en el ple de l'Ajuntament de València després del ‘cas Assut’
  • El portaveu de Cs insta a Compromís, PSOE, PP i VOX a manifestar-se “en contra d'una xacra que està erosionant greument la legitimitat de la democràcia”

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha anunciat que demanarà a tots els grups amb representació en el consistori que condemnen la corrupció donant suport a una declaració institucional en el ple que se celebrarà dijous que ve.

“El ‘cas Assut’ ha tret a la llum una presumpta trama de corrupció política que implica l'Ajuntament de València, per això creiem urgent que tots els partits que conformen la corporació municipal reafirmen el seu compromís contra la corrupció en totes les seues formes, així com posar la transparència, la rendició de comptes i la participació, en el centre de les nostres agendes locals i globals”, ha afirmat Giner.

En aquesta línia, Giner ha exigit que Compromís, PSOE, PP i VOX s'unisquen al costat de Cs, “contra una xacra que està erosionant greument la legitimitat de la nostra democràcia i que novament ha destapat el cas Assut”. “València és en els últims anys, lamentablement, un dels epicentres de corrupció protagonitzada pels principals partits. La preocupació per la corrupció ha generat desafecció entre els ciutadans cap als polítics i cap a la vida institucional en general”, ha declarat el portaveu taronja.

En aquesta línia, Giner ha recordat el cas Gürtel, “en el qual els Tribunals van condemnar per primera vegada a una formació política com a partícip a títol lucratiu d'un delicte de corrupció”, o el cas dels ERES a Andalusia, en el qual l'Audiència Provincial de Sevilla va considerar a dos expresidents de comunitat autònoma i a diversos ex ministres del govern responsables d'una xarxa fraudulenta, que s'aprofitava de les ajudes públiques concedides a empreses en situació de crisi. “A nivell local, en els últims anys, hem sigut testimonis de dues operacions contra la corrupció, com són l'operació Taula i, recentment, l'operació Assut. En aqueixes actuacions, la UCO ha registrat dependències municipals”, ha lamentat.

Per a concloure, el portaveu de Cs ha posat l'accent que “aquests objectius no poden aconseguir-se únicament mitjançant accions individuals, sinó que han de ser el producte d'un nou enfocament de governança multinivell en el qual els governs locals i nacionals complementen la seua acció i on la transparència i el diàleg constructiu entre el sector públic, el sector privat i la societat civil siguen constants”.

Pujar