elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Giner demana a Ribó que pose en marxa un servei gratuït de neteja de pintades en façanes

Giner demana a Ribó que pose en marxa un servei gratuït de neteja de pintades en façanes
  • El portaveu de Cs presenta una bateria de mesures per a frenar la degradació del centre de la ciutat i activar el consum de cara a la campanya de nadal

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha proposat en roda de premsa, al costat dels regidors Narcís Estellés i a Amparo Picó, una bateria de mesures per a frenar la degradació del centre de la ciutat de València i revitalitzar el comerç d'aquesta zona. “La descoordinació i la falta de projecte de ciutat, està provocant que el centre de València siga una zona on els propis valencians no poden accedir. Ens preocupa pel que suposa per a la qualitat de vida dels veïns, però també perquè tenim la campanya de nadal en menys d'un mes”, ha dit Giner, qui ha instat l'alcalde Joan Ribó, com a primera mesura, a posar en marxa un servei gratuït de neteja de pintades en les façanes que confinen amb la via pública. “Estem parlant de façanes privades, però per descomptat no quan un propietari autoritzada a fer art en la seua façana. Ens referim a pintades com les existents en carrer de la Pau o Poeta Querol en aquests moments”, ha detallat.

“Per a facilitar les compres i promoure l'activitat econòmica en el centre de la ciutat de València proposem també dues hores gratuïtes en els aparcaments del centre per consumir en els comerços d'aquesta zona”, ha explicat el portaveu taronja, qui detallat que “en el centre tenim 1.638 places de titularitat pública gestionades de manera directa o indirecta i ací és on s'ha d'aplicar la bonificació”.

Com a tercera proposta, Giner ha instat l'alcalde a ajornar l'Àrea de Prioritat Residencial (APR) per al centre històric, “mentre no estiguen acabades les obres de plaça de la Reina i plaça de Bruges”. “La quarta mesura seria un pla de xoc en neteja i la cura de la jardineria. Regne de València, L’Eixample i les entrades al centre, com el Pont de les Flors, entre altres, presenten un estat lamentable. No estan per a afrontar la campanya de nadal”, ha criticat el portaveu de Cs.

D'altra banda Giner ha recordat la proposta de Cs de “demanar augmentar la declaració de la Llotja a tot el seu entorn”. “Demanem que es prepare l'expedient per a ampliar aqueixa declaració”, ha apuntat,

Per a concloure, el portaveu municipal ha qualificat de “molt important” intensificar la inversió en il·luminació. “És cert que s'ha ampliat respecte a l'any passat, però la il·luminació en el centre de Nadal està a nivell de ciutats com Torrevieja i Alacant”, ha detallat.

Pujar