22 de gener de 2020 22/1/20

Giner censura que Ribó faça gala de la qualitat de les aigües i haja de tancar Pinedo a les poques hores

Giner censura que Ribó faça gala de la qualitat de les aigües i haja de tancar Pinedo a les poques hores - (foto 1)
  • El portaveu de Cs recorda que Ribó ha rebut informació de Cs, des de fa més d'una setmana, alertant de focus de contaminació per bacteris

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha censurat al alcalde de València, Joan Ribó, per fer gala de la qualitat de les platges de València i haver de tancar la platja de Pinedo a les poques hores, després de detectar la Conselleria de Medi Ambient contaminació de les aigües per bacteris fecals, provinents de la desembocadura del Túria i el azarbe de Pinedo.

Giner ha explicat que “després de les pluges del 27 d'agost, el grup Cs va alertar de l'existència de fortes olors, peixos morts i tot tipus de productes surant en el azarbe de Pinedo”. “Aquesta situació que ens va fer encarregar analítiques que van confirmar la presència de contaminació per bacteris en la desembocadura del Túria”, ha afegit.

Sobre aquest assumpte, el portaveu de Cs ha recordat que el seu grup ha posat en coneixement de l'alcalde, dues vegades en poc més d'una setmana, els resultats de les analítiques que confirmaven la presència de contaminació per bacteris en les aigües de València, tant en la desembocadura del Túria com en les aigües pròximes a l'estació de bombament de la séquia de Vera.

“La gestió de Compromís de la ‘crisi de l'aigua’, tant des de l'Ajuntament, com des de la Conselleria, està deixant molt a desitjar”, ha criticat el portaveu de Cs. Per a concloure, Giner ha recordat que en el pròxim ple municipal el seu grup demanarà una avaluació mediambiental de la zona de la desembocadura del nou llit i el seu azarbe, a més d'informació sobre quants abocaments d'aigües provinents de la xarxa de sanejament de la ciutat de València s'han produït durant els anys 2017, 2018 i 2019 des de la depuradora de Pinedo.

ocultar
Giner censura que Ribó faça gala de la qualitat de les aigües i haja de tancar Pinedo a les poques hores
Pujar