elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Generalitat i Ajuntament de València reivindiquen el patrimoni natural de la ciutat en la Setmana de la Biodiversitat

Generalitat i Ajuntament de València reivindiquen el patrimoni natural de la ciutat en la Setmana de la Biodiversitat
  • El director general de Medi Natural ha inaugurat esta marató de recollida de dades

MÉS FOTOS
Generalitat i Ajuntament de València reivindiquen el patrimoni natural de la ciutat en la Setmana de la Biodiversitat - (foto 2)

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, en col·laboració amb l’Ajuntament de València i en el marc de la Capitalitat Verda 2024, celebra la XV Setmana de la Biodiversitat fins al divendres, 31 de maig.

Tal com ha destacat el director general de Medi Natural i Animal, Raúl Mérida en la inauguració de l’esdeveniment, esta iniciativa tracta de “visibilitzar el ric patrimoni natural que tenim en el terme municipal perquè siga conegut i valorat per la ciutadania”.

“L’objectiu fonamental d’estes activitats és la recopilació de cites i espècies, però també aconseguir augmentar la informació sobre la riquesa biològica de València que l’ha fet mereixedora del guardó europeu” ha afegit el director general de Medi Natural, Raúl Mérida, que ha estat acompanyat pel gerent de l’Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins Singulars, Ignacio Ballester.

Durant estos dies, desenes d’especialistes de més de 30 entitats diferents recorren la ciutat de València per a estudiar i documentar la biodiversitat que es troba als parcs urbans, l’horta, la platja, la mar, l’Albufera, la Devesa, entre altres espais. A més, la prospecció també preveu l’espai marí, amb gran valor ecològic per a la ciutat de València.

Les setmanes de la biodiversitat són una marató de recollida de dades d’espècies silvestres (des de microorganismes a plantes, invertebrats i vertebrats) que s’organitzaven anualment, des de 2006, per a recopilar dades per al Banc de Dades de Biodiversitat (BDB) de la Comunitat Valenciana en zones poc prospectades o en territoris on localment (ajuntaments, parcs naturals) es volguera destacar la riquesa biològica d’una zona.

En este sentit, el programa d’esta edició inclou xarrades divulgatives totes les vesprades i activitats en la seu de dades, que està instal·lada a NaTúria, un centre municipal situat en el llit del Túria, tram II, passeig de la Petxina, 50. Es pot consultar el calendari d’actes en la pàgina web de l’Ajuntament de València. La Setmana de la Biodiversitat compta amb la col·laboració de l’Oceanogràfic, el Laboratori Maria Rosa Miracle, la Fundació Fisabio, Redeia, Global Omnium i la Universitat de València.

Pujar