elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fundació Esportiva Municipal forma a 30 tècnics esportius per a prevenir la violència en l'hoquei de base

La Fundació Esportiva Municipal forma a 30 tècnics esportius per a prevenir la violència en l'hoquei de base

    Este divendres tindrà lloc en el Poliesportiu Municipal Virgen del Carmen-Beteró un taller de prevenció de la violència en l'esport base, en este cas concret, en l'hoquei. Una iniciativa que ha llançat la Fundació Esportiva Municipal de l'Ajuntament de València, a través del seu programa "Tria eixos cinc" i que es desenvolupa en col·laboració amb l'Associació de Psicologia de l'Esport de la Comunitat Valenciana (APECVA).

    Al taller, que serà impartit per Pascual Sales Rubio i José Manuel Colás Casabán, psicòlegs de l'esport d'APECVA, assistiran 30 tècnics de les Escoles Esportives Municipals o d'equips que participen en competicions organitzades per la Federació d'Hoquei de la Comunitat Valenciana i tindrà un caràcter teòric-pràctic.

    L'objectiu és identificar les característiques dels diferents comportaments, així com les oportunitats de millora dels tècnics d'hoquei de les Escoles Esportives Municipals, per a dotar-los d'eines pràctiques que puguen utilitzar en el seu moment a dia amb els menors. El taller tindrà lloc en les instal·lacions del Poliesportiu Municipal Virgen del Carmen-Beteró a partir de les 17.30 hores.

    Cal recordar que alguns dels principals punts del programa "Tria eixos cinc" són arreplegar informació de primera mà i realitzar tallers formatius per a millorar l'esport de qualitat dels agents implicats. El passat 30 de novembre de 2017, la Fundació Esportiva Municipal de València juntament amb l'Associació de Psicologia de l'Esport de la Comunitat Valenciana (APECVA) van presentar el programa per a la prevenció de la violència i el foment d'un esport de qualitat "Tria eixos cinc". Per a fer front a este objectiu està previst organitzar diferents accions per a les entitats adherides a este programa, entre les quals es troba esta activitat.

    "Prevenir la violència en l'esport ens competeix a tots. Pares, mares, tècnics esportius, tots estem concernits en esta tasca. Fomentar els valors de l'esport i fomentar l'esport de qualitat són dues dels objectius que des de la política municipal assumim com a propis, és per açò que hem creat este programa de treball", ha declarat Maite Girau, regidora de Sanitat, Salut i Esport.

    Els professionals encarregats de realitzar els tallers teòric-pràctics són psicòlegs i psicòlogues de l'esport, reconeguts formalment com a especialistes en psicologia de l'esport o en vies d'obtenció d'este reconeixement professional, i pertanyents a l'Associació de Psicologia de l'Esport de la Comunitat Valenciana (APECVA).

    Pujar