elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Fòrum Urbà València 2030 analitza l’oportunitat de la ciutat per a convertir-se en una capital verda

El Fòrum Urbà València 2030 analitza l’oportunitat de la ciutat per a convertir-se en una capital verda
  • El vicealcalde Sergi Campillo ha assenyalat que l'objectiu és «dialogar, debatre i reflexionar sobre què significa ser una ciutat verda i quines són les característiques ideals perquè València ho siga»

La Regidoria d'Ecologia Urbana de l'Ajuntament de València organitza divendres que ve 20 de maig una taula redona titulada «València, una ciutat verda» en el marc del Fòrum Urbà València 2030. L'objectiu, segons ha manifestat el vicealcalde i regidor de l'àrea, Sergi Campillo, és «debatre com és una ciutat verda i quines són les característiques ideals per al 'cap i casal'» i ha considerat que esta jornada «és molt important en el moment que viu la ciutat, ja que és candidata a la Capitalitat Verda Europea de 2024 i és molt adient este tipus de reflexions per aprofitar l'oportunitat de millorar la nostra infraestructura verda».

Al llarg de tot el mes de maig s'està desenvolupant el Fòrum Urbà València 2030 com a espai de reflexió i participació per repensar col·lectivament el model de ciutat i impulsar l'Estratègia Urbana València 2030. En este marc s'ha programat esta taula redona que es durà a terme divendres que ve, a partir de les 18h, en el palmerar de datileres al costat dels horts del Parc Central de València, accés per carrer Filipines. El vicealcalde Sergi Campillo ha assenyalat que l'objectiu és «dialogar, debatre i reflexionar sobre què significa ser una ciutat verda i quines són les característiques ideals perquè València ho siga». «Hem presentat la candidatura per a la Capital Verda Europea de 2024, per tant, este tipus de reflexions ens venen molt bé per a afrontar el repte de futur de la ciutat», ha afegit.

El també regidor d'Ecologia Urbana ha assenyalat que els entorns urbans, especialment a ciutats denses i compactes, disposen en general de poques zones verdes i la biodiversitat és reduïda, i que en el cas de València «ens preguntem com es pot millorar esta situació i què es pot fer al 'cap i casal' en este sentit. «Volem conéixer a través de l'opinió dels experts i també de la ciutadania quins avantatges té afavorir la biodiversitat i augmentar les zones verdes a l'interior de les àrees urbanes, als nostres carrers, places o edificis, o com podem transmetre estos avantatges a la ciutadania», reflexiona el vicealcalde.

«S'ha dit que després de la crisi climàtica n'arribarà una altra encara més greu, que és la crisi de biodiversitat, caracteritzada per la pèrdua massiva d'espècies i simplificació dels sistemes ecològics. Per això és important saber quin paper correspon a les ciutats en l'esforç per contenir la crisi de biodiversitat», explica Sergi Campillo.

La taula redona comptarà amb presentació del vicealcalde Sergi Campillo, i com a ponents parlaran José Ignacio Lacomba, Cap de Servici de Jardineria Sostenible de l’Ajuntament de València; Débora Domingo, vicerectora de Desenvolupament Sostenible dels Campus de la Universitat Politècnica de València; i Carles Dolç, Arquitecte i reconegut activista veïnal a la ciutat. La periodista de Levante-EMV Laura Ballester serà la moderadora d'esta taula redona.

La inscripció per a assistir a la jornada pot fer-se a través del següent enllaç.

Pujar