elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fira del Llibre de València celebra el Dia de les Escriptores

La Fira del Llibre de València celebra el Dia de les Escriptores
  • Aquesta efemèride vol recuperar el llegat de les dones escriptores, visibilitzar el seu treball i lluitar contra la discriminació per gènere

MÉS FOTOS
La Fira del Llibre de València celebra el Dia de les Escriptores - (foto 2)

La 56ª Fira del Llibre de València celebra hui el Dia de les Escriptores. Aquesta celebració és una iniciativa de la Biblioteca Nacional de España, juntament amb l'a Asociación Clásicas y Modernas i la Federación Española de Mujeres Directivas, Executivas, Profesionales y Empresarias (FEDEPE), que es festeja des de 2016. Enguany, i atés que la Fira té lloc en una època diferent a l'habitual, coincideixen tots dos esdeveniments.

Per a commemorar aquesta data assenyalada, amb l'objectiu de fer visible el treball de les dones en la literatura i combatre la discriminació que han patit al llarg de la història, la Fira ha programat un club de lectura de El lunes nos querrán, a càrrec de l'autora Najat El Hachmi i de Carmen Navarro; una conversa amb María Dueñas en format digital a propòsit de Sira; la presentació del llibre Les nostres escriptores, amb la participació de l'escriptora, Rosa Roig, i la il·lustradora, Manola Roig; i per a concloure, l'acte titulat “Dia de les escriptores: llegir les edats de la vida”. En aquest últim, organitzat per la Fira del Llibre i la Asociación Clásicas y Modernas, ha tingut lloc un recital de poetesses, en veu de diferents dones com Gloria Cabrero, Delegada del Govern, o Rosa María Guiralt, Fiscal Delegada a la Província de València, entre moltes altres. Ovació especial ha rebut la dramatització que ha fet Antonia Bueno (dramaturga, escriptora i actriu) de Todas íbamos a ser reinas, text de Gabriela Mistral, primera dona llatinoamericana a rebre el Nobel de Literatura. L'acte ha penjat el cartell de “aforament complet”.

La Asociación Clásicas y Modernas naix amb l'objectiu de fer visible el paper de la dona en qualsevol faceta de la cultura i reivindicar la igualtat merescuda: “Reconeixem el deute de totes nosaltres amb les dones que ens van precedir, gràcies a la lluita de les quals estem hui on estem, i ens sentim obligades a preparar el camí de les quals ens seguiran”. Totes les associades són dones professionals de la literatura, el periodisme, la música, el teatre, el cinema… en qualsevol de les seues facetes. Aquestes s'agrupen perquè, com comenten des de la pròpia associació: “Som conscients de la marginació i invisibilitat de les dones en la cultura, sobretot en els àmbits de major poder i prestigi”.

Pujar