20 de gener de 2021 20/1/21

La Fira de Juliol també cau del calendari cultural per la crisi del coronavirus

La Fira de Juliol també cau del calendari cultural per la crisi del coronavirus - (foto 1)
  • L'Ajuntament va anunciar la seua suspensió al costat de la de les Falles 2020

El mes vinent de juliol la ciutat de València no viurà la seua tradicional fira. La crisi sanitària provocada pel coronavirus ha eliminat del calendari cultural de la ciutat pràcticament tots els esdeveniments programats per als pròxims mesos, entre ells la tradicional Fira de Juliol.

Així ho va anunciar l'Ajuntament de València en la jornada del dimecres en una compareixença durant la qual es va comunicar, també, la suspensió definitiva de les falles 2020. Les dues decisions s'han pres seguint recomanacions sanitàries i de manera consensuada amb els sectors afectats.

Amb aquesta suspensió els valencians diuen adéu a la batalla de flors, als concerts de vivers i a la fira taurina que se celebra de manera paral·lela a la resta de la programació durant tot el mes de juliol.

Entre els artistes confirmats per a aquesta edició es trobaven cantants de la talla de Sebastián Yatra, Lola Indigo, Fa la gara-gara, Fangoria o Supertramp’s Roger *Hodgson, entre molts altres. Estaven previst, segons va informar en el seu moment el consistori, un total de 18 concerts, la qual cosa representava un 50% més dels habituals fins fa cinc anys.

A més, en el marc de la Fira de Juliol també se celebren la preselecció de les Falleres Majors i les seues Corts d'Honor una cita que també queda suspesa a més de per motius sanitaris, perquè s'espera que les triades per al 2020 puguen repetir en el mes vinent de març.

En aquest context, Galiana ha anunciat s'ha compromés a “buscar alternatives en el teixit cultural i en el món de l'espectacle de la ciutat” amb la finalitat d'ajudar a pal·liar l'impacte econòmic que tindran totes aquestes situacions.

Pujar