20 d’octubre de 2019 20/10/19

Fins a 22 anys de presó per obligar a prostituir-se a dones a València

Fins a 22 anys de presó per obligar a prostituir-se a dones a València - (foto 1)
  • Cinc dones han sigut condemnades per aquests fets. Amenaçaven a les víctimes amb fer-los budú

La Sala penal ha confirmat penes de 4 i 22 anys i 3 mesos de presó imposades a cinc condemnades per obligar a prostituir-se a tres dones de Nigèria a València, sota l'amenaça que si no ho feien usarien el vudú i els passaria una cosa dolenta a ella o a les seues famílies.  

El tribunal ha desestimat els recursos interposats per dos de les cinc condemnades, T.J. i B.I., contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que va imposar les citades penes. La més alta, de 22 anys i 3 mesos de presó, se li va imposar a T.J., com a autora de dos delictes contra els drets dels ciutadans estrangers per immigració il·legal, en concurs real amb un delicte de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, i de prostitució coactiva. En el cas de B.I., la pena és de 10 anys de presó per aqueixos mateixos delictes. Les altres tres condemnades no van recórrer al Tribunal Suprem.  

Els fets provats de la sentència recorreguda recullen que les dos recurrents es van concertar amb altres persones, que no han pogut ser identificades, per a lucrar-se econòmicament de persones captades a Nigèria, a les quals li oferien un treball remunerat a Espanya. Una vegada al nostre país, els comunicaven que havien d'exercir la prostitució, comminant-les a fer-ho sota l'amenaça que en cas contrari usarien el vudú efectuat al seu país d'origen, i que per a saldar el deute els haurien de pagar el producte dels serveis sexuals prestats.

Segons aqueixos mateixos fets, els oferien diverses cases de cites on exercir la prostitució, sotmetent-les a un control permanent sobre la seua residència i activitat, així com dels diners generats, que cobraven personalment de les dones o a través de comptes bancaris que els facilitaven.

ocultar
Fins a 22 anys de presó per obligar a prostituir-se a dones a València
Pujar