elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El festival Deleste es reafirma en el seu caràcter interdisciplinari, fidel al seu públic i obert a la ciutat de València

El festival Deleste es reafirma en el seu caràcter interdisciplinari, fidel al seu públic i obert a la ciutat de València
  • Els més de 20 concerts i activitats paral·leles han ocupat llocs de referència a la ciutat com els Jardins de Vivers, L’Almodí, Bombas Gens i el Museu de Belles Arts

  • Més de 3.500 persones han assistit durant els quatre dies de celebració del festival

MÉS FOTOS
El festival Deleste es reafirma en el seu caràcter interdisciplinari, fidel al seu públic i obert a la ciutat de València - (foto 2)
El festival Deleste es reafirma en el seu caràcter interdisciplinari, fidel al seu públic i obert a la ciutat de València - (foto 3)
El festival Deleste es reafirma en el seu caràcter interdisciplinari, fidel al seu públic i obert a la ciutat de València - (foto 4)
El festival Deleste es reafirma en el seu caràcter interdisciplinari, fidel al seu públic i obert a la ciutat de València - (foto 5)
El festival Deleste es reafirma en el seu caràcter interdisciplinari, fidel al seu públic i obert a la ciutat de València - (foto 6)

El festival Deleste va clausurar ahir a L’Almodí de València el seu desè aniversari amb una edició especial en què s’ha reafirmat el caràcter interdisciplinari, fidel al seu públic i obert a la ciutat de València. Els més de 20 concerts i activitats paral·leles celebrades han comptat amb una assistència que ha superat les 3.500 persones, ocupant llocs de referència a la ciutat com els Jardins de Vivers, on s’han celebrat la majoria de concerts, la Fundació Per Amor a l’Art – Bombas Gens i el Museu de Belles Arts de València, que han acollit la performance de l’artista Laia Estruch i els Diàlegs Deleste respectivament, o el mateix Almodí, que va albergar el concert de cloenda del festival amb una actuació de caràcter íntim amb l’artista Valeria Castro.

Així, el Festival Deleste ha celebrat l’efemèride mantenint-se fidel a l’essència original de portar artistes que no solen aparèixer en els cartells d’altres festivals i ajustant-se a una filosofia que aposta per un projecte de lleure cultural sostenible i de qualitat, allunyat dels macro esdeveniments massificats i atenent les necessitats d´un públic desitjós de gaudir d’experiències singulars de manera assossegada, sense solapament d’horaris. Es tracta d’una actitud plenament compartida amb el seu principal patrocinador, Cervezas Alhambra, en el fet d’oferir moments singulars i irrepetibles, basats en aturar-se a observar i delectar-se amb calma per ser capaços de sentir allò imperceptible i poder assaborir l’originalitat de cada instant.

Quatre dies de música i activitats culturals

Els Jardins de Vivers de València van ser l’epicentre de la programació musical que es va desenvolupar entre el divendres 27 i el diumenge 29 de maig. La primera jornada es va tancar amb l’actuació de la vocalista irlandesa Imelda May, una de les artistes més importants del seu país i del panorama musical internacional. Així mateix, cal destacar la presència de les també irlandeses Pillow Queens, formació que va presentar el recent Leave The Light On. Els assistents també tingueren l’oportunitat de gaudir amb les propostes de Rufus T. Firefly i Júlia. Dissabte es va produir el retrobament del públic valencià amb The Sisters of Mercy, formació de culte en el panorama gòtic i sinistre de la dècada dels 80. Una altra actuació internacional la van protagonitzar els belgues Balthazar, que van oferir una bona dosi de pop ballable. Los Bengala, Joana Serrat i Novembre Elèctric van completar el cartell de la jornada. Finalment, diumenge es va celebrar la Matiné – Sona Deleste Kids amb entrada gratuïta i les actuacions d’Astral Kids, Atlàntic, Joe Pask, Mamífero i Mr. Sanchez. A més, la vocalista Valeria Castro va emocionar el públic que es va acostar a L’Almodí de València en un recital que comptava amb la col·laboració de la regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València i del Palau de la Música de València.

D’altra banda, cal destacar les activitats paral·leles que van completar el desé aniversari del festival Deleste. En primer lloc, la Fundació Per Amor a l’Art - Bombas Gens va acollir l’activitat inaugural el passat dijous 27 de maig amb la performance artística de Laia Estruch. L’artista barcelonina va desenvolupar el projecte Zócalo, guanyador del Premi Cervezas Alhambra d’Art Emergent 2022 lliurat a ARCOmadrid el mes de febrer passat. Amb aquesta acció, Laia Estruch realitza una aproximació a l’objecte escultòric com si fos un dispositiu de producció sonora i experimentació vocal. A més, el Museu de Belles Arts de València es va convertir en un espai de reflexió el divendres 28 pel matí gràcies als Diàlegs Deleste. Amb aquesta activitat, diversos especialistes van debatre sobre qüestions relacionades amb l’art, el disseny, la música, la sostenibilitat i el territori.

L’organització del festival ja ha començat a treballar en els continguts de l’edició 2023 i, molt prompte, anunciarà les noves dates.

Pujar