elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Federació de Veïns de València, disconforme amb els canvis de l'EMT

La Federació de Veïns de València, disconforme amb els canvis de l'EMT
    MÉS FOTOS
    La Federació de Veïns de València, disconforme amb els canvis de l'EMT  - (foto 2)

    Fa més d'un mes que l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València va començar a aplicar els canvis en algunes de les seues línies. Des del 26 de juliol que estan en marxa les modificacions però no tots els usuaris les accepten. Des de la Federació d'Associacions de Veïns de València (FAVV) denuncien que hi ha algunes zones que s'han quedat sense servici i reclamen que es modifiquen novament els trajectes.

    Unes reclamacions que s'han fet arribar ja a l'Ajuntament. Porten milers de firmes entregades des de diversos barris de València i fa uns dies els veïns de Beteró van presentar quasi 900 firmes. I és que, tal com denúncia la presidenta d'esta associació, José María Broseta, els canvis "en lloc de produir beneficis, ha perjudicat molts usuaris”.

    Usuaris com els del barri de Beteró, en el que l'eliminació de la línia 31 els ha "deixat sense servici", explica Broseta. Es tracta de la segona eliminació de servici públic en la zona, segons la presidenta de l'associació, ja que prèviament se'ls va eliminar una altra esbossa de l'EMT.

    Però no tot és roín, des d'esta associació reconeixen que hi ha algunes línies que han millorat la freqüència de pas i s'ha substituït el Metrorbital per un autobús de línia en la zona de la Serradora. No obstant això, Broseta denúncia que es va sol·licitar que s'allargara este recorregut perquè donara cobertura també a la zona d'Universitats i Tarongers i encara no s'ha fet: "Si es va estudiar per a fer la modificació de la línia, per què no es va estudiar esta proposta?".

    Descontrol en les consultes

    "Quant es fa una modificació ha d'haver-hi un procés participatiu real". Un procés, denúncia la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de València, que no es va fer així. Perquè encara que van haver-hi reunions entre Ajuntament i associacions, Broseta explica que no van ser de consulta "como a tal".

    “Vam anar a cada junta municipal: en la primera reunió es van presentar uns plans perquè es revisaren. Quatre dies després hi havia una altra reunió en què calia donar-se la informació, suggeriments i desacords amb la proposta presentada des de l'Ajuntament. Però en la tercera reunió ens trobem que a penes s'havien fet modificacions", lamenta Broseta.

    Davant d'esta situació de disconformitat en alguns barris de la ciutat, des de la Federació de Veïns tenen per segur que continuaran demanant informació i traslladant-la al consistori perquè es tinguen en compte les queixes. Broseta demana que es complisca amb els criteris de "calidad" que ha d'oferir un servici públic com ho és l'EMT. "Són els veïns i usuaris als que li'ls té que preguntar", explica la seua presidenta i demana a l'Ajuntament que el pròxim procés de consulta siga "més participatiu".

    Pujar