elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Falles de València estrenen còmic

Les Falles de València estrenen còmic
  • JCF regalarà la publicació a tots els representants infantils de les Falles 2019

MÉS FOTOS
Les Falles de València estrenen còmic - (foto 2)
Les Falles de València estrenen còmic - (foto 3)
Les Falles de València estrenen còmic - (foto 4)

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha participat hui en la presentació del còmic «Les Falles», editat per Junta Central Fallera i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, AVL, una publicació sobre el món de les Falles, dirigida especialment al públic infantil per donar a conéixer les característiques de la principal festa de València.

Precisament, el còmic serà el regal de l'Ajuntament a les integrants de la Cort d'Honor Infantil, i a tots els xiquets i xiquetes presidents i presidentes de comissions infantils, i a totes les falleres majors infantils de la ciutat. La presentació de la nova publicació ha comptat també amb la presència del president de la Junta Central Fallera i regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, junt amb la Fallera Major Infantil de València, Sara Larrazábal, i la seua Cort d'Honor. Així mateix, han pres part en l'acte el president de l'AVL, Ramón Ferrer; i els autors del còmic, Teresa Broseta (guió) i Jesús Huguet (il·lustracions).

L'alcalde ha manifestat la seua satisfacció per esta publicació, i ha destacat la importància de la col·laboració amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua a través de la Junta Central Fallera, «una col·laboració que és molt important per potenciar el valencià, per descomptat durant les Falles –ha subratllat- però també durant tot l'any». «El valencià ha de ser la llengua habitual d'esta ciutat en Falles però també la resta dels dies», ha afegit l'alcalde, que ha assenyalat el seu agraïment a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua «per la seua labor, que és molt important per a tota la Comunitat Valenciana, però sobretot per a la ciutat de València».

Per part seua, el regidor Pere Fuset ha destacat que, des de la Junta Central Fallera, «s'està potenciant la lectura, i a més la lectura en valencià». Entre els motius pel qual les festes de les Falles són Patrimoni Immaterial de la Humanitat, Fuset ha volgut destacar hui «el compromís de la festa amb la permanència i la promoció de la nostra llengua: gràcies a les festes de les Falles, el valencià està viu a la nostra ciutat amb abundant presència als carrers i en les publicacions».

Pujar