31 d’octubre de 2020 31/10/20

Les Falles començaran a rebre les subvencions a partir de la setmana vinent

Les Falles començaran a rebre les subvencions a partir de la setmana vinent - (foto 1)
  • Aquestes subvencions suposen el pagament a les comissions falleres del 62,5% dels seus cost

A partir de la setmana que ve ja es faran efectius els pagaments de les subvencions a les comissions falleres del 62,5% dels seus costos, de manera que puguen fer front a les despeses compromeses amb els seus distribuïdors, i que, en termes totals, suposen un muntant de 4,5 milions d'euros.

D'esta manera, l'Ajuntament dona suport a l'activitat i la continuïtat de l'àmbit faller en el seu conjunt (tot el sector productiu que es desenvolupa en el seu entorn: artistes fallers, floristes, indumentaristes, pirotècnia, carpes…).

 Com és conegut, l'Ajuntament subvencionava tradicionalment el 25% del cost dels monuments fallers, però  després de la suspensió de les festes de Falles, es va aprovar que del 75% restant, que històricament havien assumit les comissions falleres, l'Ajuntament finançaria el 50%, és a dir, el 62,5% del cost total, amb l'objectiu que les comissions falleres pogueren complir amb els seus compromisos amb una sèrie d'empreses xicotetes a les quals l'equip de govern local ha volgut també ajudar.

Precisament, la setmana passada ja es va fer efectiu el pagament de les ajudes de l'Ajuntament a les comissions falleres per a la il·luminació decorativa dels carrers de la seua demarcació corresponents a l'exercici 2020, per un import total de 210.000 euros. Això suposa una subvenció de fins al 16% del cost, que les comissions ja tenen abonat en els seus comptes.

Pujar