elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FALLES 2024

Falles 2024 València | Seguix en directe la mascletà del divendres 1 de març

DIRECTE | Mascletà Falles València 2024
DIRECTE | Mascletà Falles València 2024
  • La pirotècnia Peñarroja obri el cicle faller de 2024 amb un homenatge a les víctimes de l'incendi de Campanar i a la Nuleta, la taronja de la Plana

Arranca març i amb ell les Falles de València. Este divendres serà la primera mascletà de les Falles de la capital del Túria i com és habitual, la pirotècnia Peñarroja dispararà en la catedral de la pólvora.

La mascletà arrancarà a les 14.00 hores i enguany tindrà un sentit especial: es guardarà un minut de silenci en homenatge a les víctimes de l'incendi de Campanar i no hi haurà música per megafonia en senyal de respecte.

Només la pólvora trencarà el silenci de la plaça després que la Fallera Major de València, María Estela Arlandis, diga la mítica frase “Senyor Pirotècnic pot començar la mascletà”.

Així mateix, com els va avançar elperiodic.com, la pirotècnia Peñarroja de la Vall d'Uixó retrà homenatge a la Nuleta, la taronja de la Plana, en incloure el color taronja en tots els coets que ressonaran en la plaça de l'Ajuntament de València.

La pirotècnia de la Vall d'Uixó utilitzarà 126 quilos de pólvora i es llançarà “a l'estil tradicional”.

Al balcó principal de l'Ajuntament, i acompanyats per l'alcaldessa de València, María José Catalá, presenciaran este espectacle el president de la Generalitat, Carlos Mazón; la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant; la delegada del Govern, Pilar Bernabé; el Tinent Coronel Cap de la BIEM III de la UME, Jorge Mariano Pérez; l'expresident de la Generalitat, Alberto Fabra, i la presentadora de televisió Silvia Jato. També seran testimonis del tret de Peñarroja els representants de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) que a les 13 hores es reuniran amb l'alcaldessa en el Saló de Cristall amb motiu del Dia de l'Empresa.

Entre els i les convidades del balcó també es trobaran hui, com en anys anteriors, els afortunats del sorteig impulsat per la Regidoria de Falles. Cada dia 10 persones de les 22.832 que enguany s'han inscrit al citat sorteig, viuran la mascletà al costat de les falleres majors, María Estela Arlandís i Marina García Arribas, i les seues corts d'honor.

Amb este objectiu, a l'Ajuntament també es donaran cita els representants de les comissions falleres de Fermín Galán i García Hernández-Primavera; Llibertat-Teodoro Llorente, Doctor Domingo Orozco-Bailen, Benicadell-Sant Roque i la Sequiota-El Palmar.

I en representació dels pobles de la província hui acudiran a la casa consistorial per a presenciar el primer espectacle pirotècnic d'estes festes, les Juntes Locals Falleres d'Alaquàs, Albal, Alberic, Alboraia, Aldaia i Alfafar.

Pujar